Scrie-i lui Moș Crăciun și Poșta te va premia!

Este momentul să îi scrii o scrisoare lui Moș Crăciun! Nu trebuie decât să îți așterni gândurile, cât mai frumos posibil, într-o scrisoare clasică, îi pui timbru și o pui într-o cutie de poștă cu destinația Moș Crăciun. De restul de ocupă factorii poștali din Hunedoara care pun mână de la mână și premiază cele mai bune scrisori.

Toți copiii îl așteaptă pe Moș Crăciun și, dacă ești printre cei care îi vei scrie o scrisoare moșului, atunci nu ezita să scrii una foarte frumoasă. La fel au făcut și primii copii care deja au început să îi scrie o scrisoare clasică.

„Îi scriu lui Moș Crăciun că îmi doresc un cătel adevărat. El trebuie să fie cu blană neagră și să aibă o lesă. Îmi doresc foarte mult și am fost cuminte, așa că sper să îmi aducă unul”, mi-a spus un copil de la Școala I.D Sîrbu din Petrila.

„Eu aș vrea o bicicletă. Pentru la vară o vreau și am fost și cuminte. Am mai scris scrisori și mi-a adus cadouri în fiecare an”, mi-a spus un alt copilaș de la aceeași școală.

„Eu vreau o pisică. Ca să mă joc cu ea și să se joace și sora mea cu ea. Asta am scris în scrisoare”, i-a completat  fetiță.

„Eu îi scriu lui Moș Crăciun că îmi doresc un hanorac negru, că mie îmi plac foarte mult hanoracele. Am mai scris scrisori și la mama și acum îi scriu lui Moș Crăciun. E mai frumos să scriu o scrisoare cu plic și să o trimit la poștă, a mai spus o altă fetiță, ce tocmai scria scrisoarea pe o hârtie cu antet special pentru Moș Crăciun.

Și dacă astfel de gânduri sunt așternute asiduu în această perioadă pe hârtie, cei de la Poșta Română vor să îi și premieze pe micuți. Nu trebuie decât să pună scrisoarea în plic, să ia un  timbru și să o pună la orice oficiu unde au fost amplasate cutii poștale. Pentru ca bătrânul cu barbă albă să știe ce își doresc micuții, aceștia musai trebuie să îi scrie o scrisoare și, ca în fiecare an, poștașii au grijă ca dorințele lor, așternute pe hârtie, să ajungă la Moș Crăciun acasă, în Laponia. Tot ce trebuie să facă acum copiii este să vină cu scrisoarea în orice oficiu poștal din județul Hunedoara, să cumpere un timbru și să o depună la cutia poștală. Mai departe, poștașii se vor ocupa  ca plicurile să ajungă în siguranță, la Moș Crăciun”, a spus Maria Czane, diriginta Oficiului Poștal Petroșani, care a inițiat acest concurs de scrisori.

Camnpania, inițiată în excluisvitate în județul Hunedoara, se numește „Scrie-i lui Moș Crăciun!” și, la final, cele mai frumoase scrisori sunt premiate. „Micuții care au scris cele mai frumoase trei scrisori vor primi, din partea Oficiului Județean de Poștă Hunedoara, un pemiu. Pentru asta, vor trebui să lase la finalul scrisorii, un număr de telefon, sau o adresă de corespondență”, mai spune Maria Czane.

Poștașii spun că încurajează asfel tânăra generație să lase telefonul și să scrie de mână, pe hârtie, de mână, mai ales că Moș Crăciun este obișnuit să primească scrisorile în acest fel. „Ne dorim să îi învățăm pe micuții noștri cum să scrie și cum să trimită o scrisoare. Să scrie pe plic expeditorul, destinatarul, aspecte  pe care am constatat că mulți dintre noi chiar nu le mai cunosc”, a conchis diriginta Poștei.

Așa că nu uitați să îi scrieți lui Moș Crăciun! Scrisorile pot fi depuse în aceste cutii poștale, până în data de 20 decembrie

Diana Mitrache