Minerii vor primi primele de Crăciun

Se fac calcule și se caută soluții pentru acordarea primelor de Crăciun. Sunt adaosuri salariale trecute în contractele tuturor angajaților de la Complexul Energetic din Hunedoara și rămâne de văzut cât de mare va fi suma. Asta, pentru că situația financiară a CEH nu este deloc bună.

Complexul Energetic Hunedoara este în insolventa, dar, cu toate acestea, se ia în calcul acordarea primelor de sărbători. Acestea vor fi date până la Crăciun. „Suntem în discuții în momentul de față. Ele sunt în contractul colectiv de muncă și, bineînțeles, că vom respecta contractul colectiv de muncă. În perioada următoare, vom spune și cifra, în funcție de bugetul pe care îl avem și de ceea ce ne vom permite, dar, cu siguranță, angajații vor lua un adaos salarial de Crăciun”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.

În fiecare an, angajații din minerit și acum și cei din energie primesc adaosurile salariale sub forma unor sume de bani, așa cum sunt ele stipulate în Contractul Colectiv de Muncă. Și asta, chiar dacă acum colosul industrial se află în insolvență, iar administrația abia reușește să vândă energie pe care o produce maxim 3 zile pe săptămână, din lipsa cărbunilor.

Diana Mitrache