Proiect de aproape 5 milioane de euro la Uricani

Autoritățile locale de la Uricani au în vedere revitalizarea zonei Poiana Mare. Zona se întinde pe o suprafață de 12.2 hectare, iar aici vin cei care vor să se relaxeze în aer liber, departe de aglomerație.

Acum a fost comandat și un studiu preliminar in vederea alimentarii cu apa din subteran, precum si obținere expertizare de la INHGA București (include taxa de expertizare INHGA Bucuresti) pentru proiectul: „Regenerare urbana in zona “Poiana Mare”, Oras Uricani jud. Hunedoara.
Poiana Mare este locul ideal pentru petrecerea unui sfârșit de
săptămână. În această zonă comunitatea din Uricani își propune
amenajarea unui camping.
Poiana Mare este locul frecventat de foarte mulți turiști de week end, ușor accesibil, un punct
important de campare și pentru turiști ce tranzitează munții Retezat, acesta fiind pentru unii primul loc de campare înainte de a pleca în traversarea Retezatului dacă au ales variante de urcare Uricani – Câmpu lui Neag, sau ultima noapte de campare după ce au traversat munții Retezat dinspre Ohaba de sub piatră – Cabana Pietrele – Lac Bucura.
Potrivit fișei de finanțare de pe ADRVEST, proiectul are o
valoare de 4.907.216 de euro cu TVA.
Poiana Mare – este locul de camping al locuitorilor Văii Jiului. Se află situată pe DN 66A între satul Câmpu lui Neag și Buta sat, în apropiere existând mai multe pensiuni, un parc de aventură, magazin
alimentar și bar. În apropiere, pe depozitul de steril din parte sudică, se află un loc în care se campează de câțiva ani cu rulotele. Poiana Mare – locul ideal de a construi și dezvolta o zonă cu mai multe pensiuni, vile și case de vacanță.
”În dezvoltarea acestei zone va fi nevoie de o analiză de caz privind amenajarea teritoriului, deoarece nu ne dorim realizarea unui spațiu
turistic amenajat haotic, fără canalizare, apă curentă, străzi de acces, alei pietonale, parcări, electrificare, etc. Primii pași în dezvoltarea zonei au fost realizați de Comexim R prin realizarea unui complex turistic cu un parc de aventură pe cheile Negrului, traseu tematic, peșteră amenajată, un mic SPA, plimbări cu caleașca sau cu caii”, arată administrația locală de la Uricani.
Monika BACIU