Biroul de pașapoarte, închis la Petroșani, în plină criză

L ocalnicii din Valea Jiului sunt nevoiți să meargă la Deva, ori în județul Gorj să își facă pașapoarte. Și asta se întâmplă de luni de zile și nici nu sunt șanse ca situația să se redreseze.
Asta, deși la Primăria din Petroșani a fost deschis un birou, pentru a facilita accesul celor din sudul județului, însă, nu mai este personal, așa cum spune acum prefectul județului Hunedoara. Iar sute de oameni iau cu asalt acest serviciu, acum, în plină criză socială, legată de războiul de la granița noastră. „În primul rând, vreau să le spun oamenilor să nu se înghesuie, să stea calmi și să nu se panicheze. Dar, momentan, din cauză că avem personal redus, tot serviciul de eliberare al pașapoartelor se face la Deva la sediul Oficiului de Pașapoarte, prin programare on-line”, a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Activitatea biroului de la Petroșani a fost suspendată anul trecut în vară, din lipsă de personal și, de atunci, toți localnicii au mers la Deva sau la Târgu Jiu. Acum, aglomerația a crescut și sunt sute de oameni care vor să li se elibereze un astfel de act, dată fiind criza de la graniță. „Încercăm, după ce se ridică starea de alertă, să identificăm o posibilitate de a face pașapoarte și la Petroșani. Aceasta se va întâmpla astăzi (n.r. 8 martie 2022), iar apoi vedem cum ne organizăm”, mai spune prefectul. Cei care solicită o programare on-line, pot ulterior să urmărească situația în timp real a stadiului în care se află documentul solicitat, prin accesarea site-ului www.epasapoarte.ro – secțiunea ”STATUS EMITERE PAȘAPORT” sau pe siteul hd.prefectura.mai.gov.ro, secțiunea dedicată special serviciului de pașapoarte, însă, programările sunt devansate pe mai multe săptămâni de acum înainte, din cauza aglomerației.
Diana Mitrache