Primarul din Petroșani se opune legii carantinei și cere demisii

Municipiul Petroșani a intrat, de marți de la ora 8,00, în carantină, iar poliția și jandarmeria face razii la fiecare intrare în oraș. În tot acest timp, primarul Tiberiu Iacob Ridzi cere demisia prefectului și a directorului DSP, care au aplicat, de fapt, legea.
Polițiști și jandarmi verifică toate mașinile care tranzitează municipiul Petroșani. Atât la intrarea dinspre Defileul Jiului, cât și la intrarea dinspre Petrila, patrulele opresc șoferii ca să le ceară adeverințele de intrare în oraș.
Cei mai mulți spun că au avut neapărat nevoie să vină în Petroșani și invocă motive absolut justificate, atunci când prezintă documentele. Nu toți, însă, sunt de acord că trebuie să prezinte și o hârtie.
„Nu e bine că suntem puși să arătăm tot felul de hârtii, dar nu avem ce să facem. Am avut musai drum azi la Petroșani”, a spus unul dintre cei opriți la intrarea dinspre Vulcan.
„Eu am venit cu mama la spital, că și-a rupt mâna și a fost musai nevoie. Asta este, am completat și hârtii”, a mărturisit un alt șofer oprit.
„Am fost chemat la firma unde lucrez pentru a face o reparație. A trebuit să scriu și hârtie”, a completat un alt șofer.
Și la fiecare xerox din oraș a fost coadă, pentru că oamenii vor să își listeze astfel de declarații cu care să circule.
Tiberiu Iacob Ridzi nu vrea carantină
Și, deși incidența a depășit pragul critic de 6 mia de locuitori, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a cerut demisia prefectului Călin Petru Marian, dar și a directorului DSP Hunedoara. Într-un comunicat remis presei, primarul recunoaște, practic, că se opune aplicării legii. De altfel, edilul de la Petroșani le cere autorităților în măsură socoteală pentru că: s-a luat decizia carantinării municipiului Petroșani la o incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori. și dă exemplul orașelor Sibiu, Cluj sau Timișoara.
Tot primarul Iacob Ridzi le cere lor socoteală că nu s-au respectat normele sanitare, dar și că nu s-au făcut razii înainte. Și asta, după ce s-a revoltat când s-a decis închiderea restaurantelor.
Dar mai spune și că DSP nu a făcut destule teste, ori că nu a adus destule vaccinuri, menționînd că măsurile luate la Petroșani pe timpul carantinării sunt mult mai dure față de alte localități. Și, în încheiere, primarul le spune celor de la DSP și Prefectură că nu l-au consultat când au aplicat prevederile legii.
Diana Mitrache