Petrosani: 14 proiecte cu finantare europeanã, în asteptare

14 proiecte cu finantare europeanã sunt în asteptare, în municipiul Petrosani. Este vorba de proiectele care vizeazã reabilitarea termicã a celor 14 blocuri de locuinte de pe raza localitãtii.  Proiectele au fost depuse, iar acum sunt în faza de precontractare. Potrivit lui Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, o parte  dintre contracte ar trebui semnate pânã la finele anului, iar dacã acest lucru nu va fi posibil, documentele vor fi semnate , cel târziu, în luna ianuarie.
“E vorba de aprobarea unor indicatori la blocurile care urmeazã sã fie anvelopate pe fonduri europene. Suntem în faza de precontractare. La primele douã loturi ar  trebui sã semnãm pânã la sfârsitul anului, dar nu stiu dacã vom reusi acest lucru, dacã nu, vom semna în luna ianuarie. Sunt 14 blocuri, iar fiecare bloc înseamnã un proiect, ceea ce înseamnã cu sunt 14 proiecte de finantare europeanã.  Am fãcut niste calupuri  de 4-5 blocuri pentru ca cererea de finantare sã meargã mai usor, dar  licitatiile vor fi pe fiecare bloc în parte. Contributia cetãtenilor este de 20%, noi ca primãrie avem o contributie de 30%, iar 50% este contributia din fondurile europene”,  a declarat Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Între timp, la nivelul Consiliului Local al municipiului Petrosani s-au mai fãcut modificãri în ceea ce priveste indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea blocurilor.  Au mai apãrut anumite modificãri care au trebuit adaptate si în cadrul documentelor.
Monika BACIU

Un comentariu la „Petrosani: 14 proiecte cu finantare europeanã, în asteptare

  • 19 decembrie 2018 la 09:08
    Permalink

    Primarul Ridzi si aparatul din subordine sunt intr-un blocaj mental. Ei se lupta sa isi faca bugetul pentru salarii .Anvelopari si iar anvelopari..cu astfel de proiecte cu finantare europeana nu dezvoltam Petrosaniul.Asteptam , Alinta vestului, sa ne scoata din saracie..

Comentariile sunt închise.