Cofinantarea proiectelor de la Uricani, asiguratã de Consiliul Judetean Hunedoara

Primãria Uricani are depuse mai multe proiecte europene. Problema este cã nu poate asigura partea de cofinantare.
Astfel, a fost identificatã o solutie: Consiliul Judetean Hunedoara a decis sã acorde sustinerea necesarã Primãriei Orasului Uricani, pentru cofinantarea proiectelor cu finantare europeanã accesate de aceast localitate. Consilierii judeteni au aprobat alocarea unei sume de 186.000 de lei cãtre Primãria Uricani.
Banii provind din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale destinate sustinerii programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinanare localã si reprezintã 20% din fondurile pentru echilibrarea bugetelor locale aflatã la dispozitia CJH.
”UAT Orasul Uricani a solicitat alocare de fonduri pentru asigurarea cofinantãrii proiectelor cu finantare europeanã si sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare localã”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora. Primarul orasului Uricani, Dãnut Buhãescu spune cã Primãria orasului Uricani are nevoie de circa 5.800.000 de lei pentru a putea cofinanta toate proiectele depuse pe fonduri europene care au fost declarate eligibile si urmeazã a fi implementate sau se aflã deja în executie la Uricani. În aceste conditii, ajutorul primit din partea Consiliului judetean reprezintã un sprijin important,  apreciat ca atare de reprezentantii comunitãtii locale.
Monika BACIU