Pericol în Defileul Jiului. Drumarii au balizat zona

C ad stânci și pietre în Defileul Jiului și șoferii care tranzitează zona sunt în pericol. O parte dintr-un versant, aflat nu departe de Petroșani, s-a desprins și stă agățată în plasă, iar drumarii au reușit doar să balizeze zona. Și asta va mai dura o periooadă de timp, pentru că vremea nu permite acum lucrări.

Bolovani mai mici sau mai mari se desprind din cauza vibrațiilor cvauzate de traficul de pe artera națională din Defielul Jiului, iar șoferii sunt în pricol. În zonă au apărut indicatoare noi care arată că acolo este pericol și cad pietre, iar o parte unde versantul s-a desprins cu totuul este balizată și acum ocolită de mașini, iar traficul este îngustat chiar într-o curbă. Totul, la maxim 7 km de la intrarea în defileu, din Petroșani. „E o zonă unde cad mereu pietre, una sensibilă și, până nu se va interveni să îndepărtăm toată piatra de acolo și riscul, nu vom lua balizele. Imediat ce vremea ne va permite, vom interveni, pentru că se lucrează pe versant, la altitudine și nu se poate că a nins, a plouat și a înghețat și riscul este destul de mare”, spune Cristian Tudor, reprezentant al DRDP secția Târgu Jiu.
Versanții din Defielul Jiului, cei aflați în apropierea arterei rutiere, auy fost stabilizați, la momentul când s-au realizat lucrările de reabilitare a drumului. Doar că de atunci, înghețul, dezghețul de acum și ploile, au antrenat la vale aluvbiuni și au desprins alte roci. Iar situația este valabilă pe mai multe porțiuni. „Va veni o echipă specializată care va goli și plasele și care se va ocupa de îndepărtarea tuturor pericolelor. Mai sunt și în alte zone, pentru că defileul Jiului este o zonă cu pericole și de aceea s-a luat soluția montării acestor plase, pentru siguranța partici­panților la trafic”, mai spun drumarii.
Toți șoferii care tranzitează DN 66, prin Defileul Jiului, sunt sfătuiți să circule cu prudență și să evite viteza, mai ales în aceste perimetre, în care este vizibilă desprinderea rocilor, iar traficul este deviat.
Diana Mitrache