Ordonanța pentru CEH în stand by din cauză că a căzut Guvernul

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara mizau pe o ordonanță de Guvern, care se pare că întârzie acum.

Sindicaliștii spun că merg să discute cu ministrul Energiei, în cel mai scurt timp, pentru că de această Ordonanță depinde activitatea de la CEH în totalitate.
Salvarea Complexului Energetic Hunedoara depinde de o Ordonanță de Guvern care ar urma să permită subvenționarea activității minelor aflate în regresie. Doar așa mineritul de la noi va fi funcțional, iar angajații vor putea să fie plătiți. Asta pentru că producția de huilă este mult prea mică, iar CEH poate vinde energie maxim 3 zile pe săptămână.
„Am vrea o funcționare de luni până vineri să putem fructifica prețurile mari care sunt acum la energie, dar din păcate, pornim termocentrala joi și o oprim vineri. Am avut o discuție cu domnul ministru Virgil Popescu și știm că ordonanța este scrisă, aproape finalizată și urmează să intre pe circuitul de avizare și, într-un timp foarte scurt să o avem publicată în Monitorul Oficial”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.
La ministrul Energiei vor să ajungă și sindicaliștii, tot pentru a urgenta aprobarea acestei Ordonanțe de urgență. „Ordonanța a fost o promisiune a domnului ministru, care a spus că urma să fie aprobată săptămâna trecută. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar noi urmează să avem un dialog cu domnul ministru. Știm că acum e plecat la un congres pe energie în Franța și o să avem un dialog cu dânsul ca să vedem când o va aproba. Cert este că acum, cu un guvern interimar ei nu pot să aprobe această ordonanță”, a conchis Darius Câmpean, lider Sindicatul Muntele, sindicat reprezentativ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
Diana Mitrache