Minerii, masã electoralã

Victor Ponta sustine cã închiderea minelor de cãrbune din cadrul Complexului Energetic Hunedoara reprezintã o gresealã. Acesta uitã însã sã spunã cum anul trecut, când era premier, Ministerul de Finante a omis sã acorde la timp ajutorul de salvare pentru CEH, fapt care i-a adus societãtii o amendã de 120 de milioane de euro pentru neachizitionarea la timp a certificatelor de carbon.

“Eu am crezut, ca prim ministru, si cred si astãzi, cã dacã România îsi închide productia de energie pe cãrbune face cea mai mare gresealã si cel mai mare rãu. (…) În primul rând, sunt locurile de muncã pentru cele douã judete (Hunedoara si Gorj, n.r.), dar eu vorbesc si de interesul national: o sã stãm tot timpul sã importãm energie (…) din alte tãri si o sã asteptãm sã vedem plouã, ca sã avem energie hidro, sau bate vântul ca sã avem energie eolianã? Orice tarã puternicã si care stã pe picioarele ei trebuie sã aibã energie electricã pe cãrbune, mai ales când ai resursa asa cum o avem noi în aceastã zonã’, a afirmat Victor Ponta.

Ponta a mai precizat cã angajatii societãtii ar trebui sã aibã siguranta locurilor de muncã pentru încã cel putin 10-15 ani.

Anul trecut, Victor Ponta, din pozitia de premier al României, la trimis pe ministrul Enegiei, Andrei Gerea sã le spunã minerilor cã europenii cer închiderea CEH.

„Vã rog sã mergeti cu ceea ce aprobãm azi, dar sã mergeti si cu ceea ce ne cer tot timpul si Comisia, si FMI-ul, sã închidem CNH-ul (CNE Hunedoara-n.r.). Poate ne ajutã ei sã-l salvãm si sã facem restructurãrile de care e nevoie si sã-l salvãm”, i-a spus premierul ministrului Energiei la începutul sedintei Guvernului din anul 2015.

În acelasi context, ministerul de Finante a acordat ajutorul de salvare pentru CEH cu mare întârziere, iar în loc de salvare ajutorul s-a transformat într-unul de înmormântare.

Monika BACIU

20 de comentarii la „Minerii, masã electoralã

 • 13 noiembrie 2016 la 20:22
  Permalink

  eu cred ca ceh are viitor ,ca se fac angajari ,

 • 13 noiembrie 2016 la 20:22
  Permalink

  e clar articolul demonstreaza ca ponta e un mare mincinos…..sa nu uitam ca in 2012 el a dat mina libera lui resmerita si bobar sa numeasca toti lipitori de afise in functii de conducere si astfel ceh dintr o societate cu zero datorii a juns azi in faliment…sa nu uitam ca in mineritul falimentar din valea jiului se incaseaza cele mai mari venituri de baroni psd anghel,bobar,radu sorin sau androache.

 • 13 noiembrie 2016 la 20:48
  Permalink

  Sa se acorde bani pentru investitia de 4% cat a mai ramas pentru Termocentrala Paroseni . Investitii in minerit . Atragerea de fonduri europene nerambursabile in schimbarea conductelor de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor .

 • 14 noiembrie 2016 la 07:07
  Permalink

  Daca Ponta nu crea acest CEH la ora asta nu mai vorbeam de minerit. Este bine sa ne aducem aminte cata opozitie a fost din partea FMI si domnilor de la Bruxelles la infiintarea CEH. Acestia au dorit inca din 2012 inchiderea completa a fostului CNH.

 • 14 noiembrie 2016 la 07:08
  Permalink

  Gonoaiele de la PNL creeaza locuri de sefi in CEH vezi cazul David in loc sa creeze locuri de munca pentru minieri.

 • 14 noiembrie 2016 la 07:11
  Permalink

  Toate minele din Valea Jiului au fost inchise atunci cand PD sau PDL era la guvernare. La absolut toate ministrul industriilor care semna protocoalele de inchidere era un PD-ist. Asa s-au razbunat pentru mineriade. Acum jegurile de la PD se ascund in PNL sa-si piarda urma.
  Minieri votand PNL votati cu siguranta inchiderea CEH!

 • 14 noiembrie 2016 la 07:50
  Permalink

  Mare Prost e?ti Mihai PSD are nevoie de cei ca tine (orb,prost u?or de manipulat)si nu in ultimul rand sarac sa te poat? cumpara

 • 14 noiembrie 2016 la 08:35
  Permalink

  hrana calda s-au rece ?

 • 14 noiembrie 2016 la 08:37
  Permalink

  nu va mai certati degeaba ca ori castiga PSD-ul ori castiga PNL-ul minele se inchid din 2017

 • 14 noiembrie 2016 la 08:40
  Permalink

  ptr ce sa mai investeasca bani degeaba daca ei au de gand sa inchida toate minele

 • 14 noiembrie 2016 la 09:01
  Permalink

  PNL este o adunatura de scursuri fara intelect si caracter. Cat de dobitoc sa fi sa-l pui director general la CEH pe mana dreapta a lui Serafinceanu – Melczer care se stie clar ca are un singur scop acela de a inchide CEH si a da pe mana lui Serafinceanu toate utilajele ce se vor scoate din mina pe care sa le vopseasca, sa le vanda mai departe si sa se umple de bani.
  PNL o mizerie de partid. Nu-i voteaza nici dracu’.

 • 14 noiembrie 2016 la 09:03
  Permalink

  „Avem un acord cu sindicatele pentru inchiderea minelor” – asta a spus Ciolos la Petrosani. Deci fratilor daca PNL castiga alegerile Valea Jiului se va numi Jalea Viului. Hou, hou PNL tradatori de tara.

 • 14 noiembrie 2016 la 09:04
  Permalink

  Deja Serafinceanu a inceput sa achizitioneze tot ce se scoate de la mina Petrila pe inchidere. Nu degeaba l-a pus pe Melczer la CEH. PNL – hotilor!!!

 • 14 noiembrie 2016 la 09:06
  Permalink

  Ce cauta bai PNL David pe post de consilier la CEH? Ce experienta are bai PNL David in minerit? Asta este unul din cei 15.000 de specialisti pe care vrei sa-i aduceti daca castigati alegerile? PNL – o mizerie de partid.

 • 14 noiembrie 2016 la 18:32
  Permalink

  bine spus Cristina

 • 14 noiembrie 2016 la 18:40
  Permalink

  dar cati mienri cunoasteti meserie si aveti posturi bune pe pile?

 • 14 noiembrie 2016 la 18:42
  Permalink

  cate birocrate stiu sa-si faca meseria si au posturi bine platite si pontate in subteran pe pile asa ca nu va mai mirati de unul si de altul

 • 14 noiembrie 2016 la 23:00
  Permalink

  Din nou Ponta se dovedeste a fi un mare demagog si populist inainte de alegeri. Da CEH a fost constituit de guvernul Ponta , a inceput cu 0 datorii si intr-un timp foarte scurt a ajuns cu un picior in groapa datorita managementului execrabil al oamenilor de casa ai PSD: Dragoi, Andronache, Niculescu.

 • 14 noiembrie 2016 la 23:00
  Permalink

  Din nou Ponta se dovedeste a fi un mare demagog si populist inainte de alegeri. Da CEH a fost constituit de guvernul Ponta , a inceput cu 0 datorii si intr-un timp foarte scurt a ajuns cu un picior in groapa datorita managementului execrabil al oamenilor de casa ai PSD: Dragoi, Andronache, Niculescu.

 • 16 noiembrie 2016 la 06:26
  Permalink

  Ce moace revoltate au minerii din poza. Oare ce investitor si-ar risca banii angajand pe urangutanii astia ?

Comentariile sunt închise.