A început luna pãcãlelilor!

Luna pãcãlelilor a început. Nu este vorba de luna cadourilor, asa cum s-ar astepta toatã lumea, ci este vorba de luna pãcãlelilor. Campania electoralã a debutat, iar candidatii s-au aliniat la start pentru a începe propaganda electoralã.

Fiecare va încerca sã îsi convingã electoratul sã îl voteze. Unii vor si reusi.  Cert este faptul cã la nivelul judetului Hunedoara, pentru alegerile parlamentare au intrat în cursã nu mai putin de 55 de candidati. Acestia se dueleazã pentru cele nouã locuri în Parlament, sase de deputati si trei de senatori. Timp de o lunã de zile, candidatii vor încerca sã îi convingã pe alegãtori cã le vor schimba viata, cã vor veni cu programe de guvernare noi, cã fiecare va fi în centrul atentiei. Asa au promis ori de câte ori au avut ocazia, iar acum cu atât mai mult. Rãmâne însã ca alegãtorii sã voteze în functie de cum îi îndeamnã constiinta. Campania electoralã se va desfãsura oficial pânã sâmbãtã, 10 decembrie, zi în care sunt interzise orice fel de manifestãri sau publicitate electoralã. Dacã si pânã acum partidele, si mai ales candidatii, au fost destul de activi în localitãtile din judet, de astãzi, lupta politicã se va intensifica, iar alegãtorii vor fi asaltati cu promisiuni care de care mai frumoase si mai atractive, fãcute, multe dintre ele, cu un singur scop: acela de a atrage cat mai multe voturi.

Atentie la contraventii

Potrivit legilor în vigoare, candidatii pot fi aspru pedepsiti dacã încalcã anumite reglementãri. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinãrii alegãtorului sã voteze sau sã nu voteze o anumitã listã de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitãrii unor drepturi. Pot fi oferite în scopul determinãrii alegãtorului sã voteze sau sã nu voteze într-un anumit fel doar bunuri (nu si bani sau alte foloase) cu valoare simbolicã, inscriptionate cu însemnele unei formatiuni politice.

Monika BACIU

3 comentarii la „A început luna pãcãlelilor!

 • 10 noiembrie 2016 la 20:59
  Permalink

  Draga Monika BACIU, cat timp PSD-ul este condus de un puscarias cu acte in regula si este acceptat de o mare parte din votaniti, membri de partid viitori puscariasi ai PSD-ului, este greu sa faci electoratul saracit, asistat social, tembelizat si indoctrinat de 25 de ani, sa inteleaga ca, a fi un jeg penal nu este o calitate sau vreo virtute.
  Romanii inca sunt la un nivel primitiv de intelegere a democratie reale.
  Exista inca o masa de manevra tembelizata de pe vremea lui Ceausescu, care poate fi manipulata usor cat si o masa tanara „idiocratizata” artificial.
  Tineretul actual este la nivelul primitiv de intelegere a democratiei din simplul motiv ca, asa au fost setati dupa implementarea asa zisei democratii in Romania, dupa revolutia din 89, de catre Tovarasul FSN-PSD ILiescu. [alt jeg]
  Practic acesti tineri au fost tembelizati sistematic timp de 25 de ani.
  Oamenii astea sunt ca si niste legume. Reactioneaza doar la reflexele conditionate ca si in experimentul lui Pavlov.
  Probabil urmatoarea generatie are sa se trezeasca din „MATRIX”, actualii sunt ratati cu acte in regula fara nici o speranta.

 • 11 noiembrie 2016 la 10:14
  Permalink

  mino nino un comentariu perfect scurt pe doi

 • 11 noiembrie 2016 la 16:58
  Permalink

  Mino Nino detii ceva post de conducere in ceh?

Comentariile sunt închise.