Comunicat de presã al PNL / Solicitãm Ministerului Mediului sã solutioneze cu celeritate ”criza lemnului de foc”, care afecteazã 3,5 milioane de gospodãrii

Partidul National Liberal solicitã Ministerului Mediului sã reglementeze în regim de urgentã posibilitatea vânzãrii de lemne de foc populatiei, fãrã intermediari, astfel încât Romsilva sã devinã ”furnizor de ultimã instantã”.

Este necesar un act normativ prin care sã fie sprijiniti si îndrumati, de cãtre Directiile Silvice si Romsilva, micii proprietari de pãduri care vor sã punã pe piatã lemne de foc, pentru a restabili echilibrul între cerere si ofertã si pentru a ajuta la reconfigurarea pietei lemnului de foc.

În caz contrar, actuala situatie riscã sã afecteze peste 3,5 milioane de gospodãrii care folosesc acest tip de combustibil pentru încãlzire în perioada rece.În depozite specializate, un palet de 0,8 metri cubi de lemn pregãtit pentru foc costã între 400-500 lei, în functie de specie, pret pe care majoritatea cetãtenilor, multi în vârstã, multi cu venituri modeste, nu si-l permit. Astfel, încãlzirea cu lemne a ajuns mai scumpã decât încãlzirea cu gaze sau încãlzirea centralizatã.

Ceea ce a generat aceastã situatie este decizia guvernului condus de Victor Ponta, care a stabilit faptul cã lemnul de foc poate fi achizitionat doar prin intermediari, iar persoanelor fizice li s-a luat dreptul de a cumpãra direct lemn de foc.

FLORIN ROMAN, presedinte PNL Hunedoara

Un comentariu la „Comunicat de presã al PNL / Solicitãm Ministerului Mediului sã solutioneze cu celeritate ”criza lemnului de foc”, care afecteazã 3,5 milioane de gospodãrii

  • 18 noiembrie 2016 la 07:45
    Permalink

    Bai mic baronas fugarit de hada din alba,asta cu lemnul trebuia rezolvata in vara,ca iarna mai mere dracu la padure. Dar se vede ca esti doar un mic papagal,care dai din clont aiurea dupa cum iti dicteaza „somitatile” harau si gorghiu. Las-o mai moale cu,comunicatele,doar lumea nu uita haita pdl ascunsa in spatele pnl.

Comentariile sunt închise.