Burse pentru liceeni, în SUA

American Councils for International Education lansează competiția pentru bursele FLEX este bazată pe criterii meritorii și deschisă fără niciun cost celor ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Liceenii care vor să aplice în cadrul programului trebuie să fie născuți în intervalul 15 Iulie 2005- 15 Iulie 2008 și să fie elevi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a la momentul trimiterii aplicației. Aceste două condiții sunt cumulative și nu se pot face absolut deloc derogări.
”Au o situație academică bună sau excelentă (nu există o medie minima obligatorie cerută de program). Au studiat anterior limba engleză și demonstrează abilități de folosire a limbii engleze la momentul aplicației. Îndeplinesc
criteriile privind obținerea vizei SUA ce pot fi verificate online. Sunt cetățeni români și pot obține un pașaport în țara de origine. Aplicanții pot deține și o altă cetățenie, dar cea română este obligatorie. Nu au stat în SUA pentru 3 sau mai multe luni în ultimii 5 ani.
Nu au emigrat deja în SUA și nu plănuiesc să emigreze”, arată ISJ Hunedoara.
Candidații interesați de program și care îndeplinesc condițiile de eligibilitate au fost invitați în perioada 1 Septembrie – 13 Octombrie 2022 să participle la procesul de selecție ce va consta în 3 runde, astfel:
RUNDA 1: Această rundă va include o aplicație online preliminară și 3 întrebări de tip eseu care trebuie finalizate și trimise în termen de 10 zile de la începerea aplicației. Aplicația online este disponibilă la adresa: https://ais.americancouncils.org/flex.
RUNDA 2: Dupa trimiterea aplicației online, elevii vor fi invitați să participe la un test online de limba engleză.
RUNDA 3: Această etapă de semi-finală va începe în luna noiembrie și va include un interviu, încă 3 întrebări de tip eseu, un test complet de limba engleză și o aplicație ce va trebui completată personal de către fiecare elev. Elevii care vor trece de această etapă vor fi ulterior notificați de biroul American Councils România.
După trimiterea aplicației vor primi un e-mail de confirmare și un cod al aplicației. În lipsa acestui e-mail, de confirmare, aplicația nu va figura ca înregistrată.
Monika BACIU