A ucis cu cruzime un câine, lovindu- l de linia ferată

Un bărbat a fost arestat, după ce a luat un câine și l- a izbit cu putere de liniile de cale ferată. Incidentul a avut loc la Bănița și, după ce a ucis câinele, l- a aruncat pe un acoperiș.

Carla Strujan, purtător de cuvânt al IPJ:
„La data de 01 august 2022, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au stabilit că, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Bănița, județul Hunedoara, a lovit un animal din specia canină, rasa comună, mascul, în vârsta de aproximativ 6 săptămâni, de șinele de cale ferată provocându-i acestuia leziuni la nivelul cutiei craniene și vertebrelor cervicale.
În urma loviturilor suferite, animalul a decedat, iar cadavrul acestuia a fost aruncat de către bărbatul în vârstă de 49 de ani, pe copertina unei clădiri din stația CFR Merișor.
În cauză, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracțiunii de ”Uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.
În data de 02 august 2022, împotriva bărbatului s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat unităţii de parchet competente pentru a dispune luarea măsurilor legale ce se impun”.