Ploile au adus apă tulbure în stațiile din Valea Jiului

C u maxim 15 l/mp a plouat în Valea Jiului, undeva în zona de Vest la barajul d ela Valea de Pești, dar ploile au antrenat în week-end aluviuni ce au ajuns în stațiile de tratare. Echipele au fost în alertă și au fost monitorizate toate zonele inundabile.

Au fost coduri de precipitații puternice,
iar Apa Serv a fost una dintre primele societăți care a necesitat suplimentarea personalului pe timpul week-end-ului. Iar precipitațiile au adus în stații ape cu
turbiditate crescută.
Și au fost orpite două stații din acest motiv, însă, populația nu a avut de suferit și nu a fost întreruptă apa la robinet în nicio localitate.
„Pe partea de alimentare cu apă, după o perioadă îndelunfată de secetă, au fost probleme în fiecare stație, unde a trebuit să lucrăm în regim de apă tulbure. Asta înseamnă că, pe lângă lucrările noastre obișnuite, am intervenit și cu oameni care erau liberi, așa încât prizele de apă să poată fi eliberate de aluviuni, să putem aduce apă în stații”, a spus Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Specialiștii spun că a plouat cu maxim 15 litri pe metru pătrat, lucru care nu a însemnat mult, în condițiile secetei de acum. Dar, echipele au fost gata să intervină.
„Pe partea de canal, eram pregătiți, odată cu anunțarea codurilor. Echipele au fost active și eram pregătiți să interve­nim în zonele inundabile la Petroșani și Petrila, dar ploaia nu a fost cu un debit foarte mare. Nu am avut zone afecatte, ci doar a crescut puțin
presiunea pe instalațiile de canalizare, deoarece știm că pluvialul se intersectează cu
menajerul”, a mai spus managerul Apa Serv.
Ploile de sâmbătă au creat neplăceri în mai multe zone din județ, unde vijeliile au smuls copaci și au antrenat
astfel, aluviunile spre prizele de captare a apelor. Din fericire, însă, apa potabilă nu a fost deloc întreruptă.
Diana Mitrache