S-a investit mult în zona de agrement aflată la un kilometru distanță de Petroșani, dar locul a și fost distrus de cei care au petrecut timp acolo. Grătarele nu mai există, filigoriile abia se mai țin, iar una dintre toaletele ecologice a dispărut, fiind furată de hoți. Și vine 1 Mai, când toată lumea caută un loc de picnic.
Ne pregătim pentru mini-vacanța de 1 mai, iar unul dintre cele mai populare locuri de grătare din zona Văii Jiului este baza de agrement Brădet.
În anul 2012, odată cu reabilitarea centrului civic din Petroşani, s-au desfăşurat lucrări de reamenajare şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării. Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro, contribuţia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei, iar în zona de agrement de la Brădet s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării.
Acum primarul spune că va reabilita întreaga zonă.
„Acolo o să reparăm toate acele filigorii, care, din păcate, unele dintre ele, au fost distruse. Eu mi-aș dori ca zona Brădet să redevină ce a fost cândva. Nu știu cât va costa, dar vom lucra cu oamenii din primărie. În general, e vorba despre bănci și mese. Avem și camere de supraveghere. Erau și grătare, dar și ele au fost furate. Am tras apă, am amenajat grupuri sanitare, dar vom intra să cosim iarba, curățăm,. reparăm”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Locul este împânzit de camere de luat vederi, dar cei care au distrus locul nu au fost nicodată trași la răspundere. De altfel, nici hoții nu s-au sinchisit și, cel mai bun exemplu este cel în care toaleta ecologică a fost furată.

Diana Mitrache