Deși pare că toată atenția se îndreaptă acum spre vaccinare, zeci de oameni sunt încă infectați în fiecare zi în județul Hunedoara și, potrivit celor de la DSP, în medie, zilnic, 3 oameni se sting din cauze asimilate infectării cu noul coronavirus. Și nici în secțiile ATI nu sunt locuri.
Toată lumea vorbește despre măsurile de prevenire, despre vaccinare, însă, în Hune-doara, încă avem o incidență ce pune probleme în anumite zone. În plus, sunt oameni ce mor după ce se infectează cu COVID-19.  „Din pă-cate, nu stăm chiar bine. Am rămas la o medie de 3 decese pe zi. Încă există cazuri grave, încă ATI-urile sunt ocupate complet. Nu e o situație foarte bună în privința aceasta”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
În prima zi a acestei săptămâni, în Hunedoara au fost raportate 37 de noi cazuri, iar incidența la 14 zile, este de 1,72. În aceste condiții, inspectorii sanitari spun că mai deschid, în câteva zile, încă 3 centre de vaccinare. „Continuăm vaccinarea și avem și vaccinul Moderna ce va fi administrat, ca și primă doză, în centrele de vaccinare de la Casa de Cultură Deva, Sala de sport, Școala 7 Petroșani și sala de sport de la Traian Lalescu. Urmează să ne aprovizionăm cu vaccin și pentru perioada următoare și, din 15 februarie, vom mai deschide încă 3 fluxuri, la Brad, Orăștie și Călan, unde, cel mai probabil, vom admi-nistra vaccinul de la Astra Zeneca”, mai susține directorul DSP Hunedoara. De la începutul pandemiei, în județul Hunedoara au fost raportate nu mai puțin de 14.112.
În plus, doar luni, au fost raportate două cazuri de reinfectare în județul nostru.
Diana Mitrache