Zilele Culturale Maghiare ajung la ediția cu numărul 22. În perioada 3-11 iunie, va avea loc cea de-a 22-a ediție a celui mai important eveniment comunitar din Valea Jiului.

Din 3 iunie, lupenenii se vor întâlni cu imaginile orașelor înfrățite Kecel și Salgótarján. Apoi, din 9 iunie, aceștia sunt invitați la o sărbătoare comună, la spectacole de muzică și dans, o expoziție, o paradă a costumelor populare și activități pentru familii.

Evenimente la Lupeni și Petroșani
La fel ca în fiecare an, evenimentele cultural-artistice vor avea loc atât la Lupeni cât și la Petroșani.
Astfel, vineri, 9 iunie începând cu ora 18:00, la Petroșani are loc expoziția de fotografie și petrecere de dans în holul Centrului de protecție a copilului Cor Iesu – Expoziție a fotografului internațional Ferencz Németh și petrecere de dans pentru copii și adulți
Sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 17:00 are loc un bal comunitar și paradă a costumelor populare cu muzică live la restaurantul Universității din Petroșani.
Invitați sunt formația Lendület din Székelykeresztúr, spectacol de dans al grupului tradițional Pusztiniai și Asociația maghiarilor Csángó din Moldova. După eveniment, participanții sunt invitați la o cină. Evenimentul este condiționat de înregistrare. Taxa de participare: 100 de lei pentru copii, 120 de lei pentru adulți.
Sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 09:00 are loc drumeție memorială Maderspach. Taxa de
participare este de 50 de lei de persoană, care include masa de prânz și taxa de drum (microbuz), după excursie vom lua o cină cu gulaș. Detalii și înscrieri: 0720321043
Duminică 11 iunie, începând cu ora 16:00 este programat spectacolul de dansuri al Grupului tradițional Pusztiniai și al Asociației maghiarilor moldoveni Csángó, urmat de un spectacol de melodii magice al fraților Benedekfi.
Monika BACIU