Sunt 60 de oameni, unii reprezentanți ai unor societăți existente deja, care au idei de afaceri și vor consultanță, așa încât să primească bani europeni și să înceapă treaba în Valea Jiului, au venit la Vulcan. Incubatorul de afaceri și-a deschis lucrările sâmbătă, iar luni, cea mai bună idee va fi chiar premiată.

Vorbim despre 1000 de euro, bani pe care cei care s-au înscris la dezbateri îi pot primi, ca premiu.
Dar la dezbateri vin și specialiști, care sunt gata să îi îndrume pe cei interesați să scrie proiecte și sunt deja 60 de înscriși.
„Vom avea câteva sesiuni de lucru, unde persoanele care s-au înscris pot să ajungă cu ideea de proiect la stadiul de plan de afaceri și noi sperăm ca, în luna iunie, când vom lansa ghidul de finanțare pentru Start up-uri să avem deja ideile conturate”, spune Alexandru Kelemen, directorul ADTI VJ.
Consultațiile sunt pentru cei care s-au înscris, mult mai mulți decât se așteptau organizatorii, așa că sigur vor mai urma astfel de sesiuni.
„Am încercat să testăm
interesul, deocamdată și ne face să credem că lucruri de acest gen
trebuie să facem cu o prezență din ce în ce mai mare în Valea Jiului, deoarece structura antreprenorială de aici a fost tot monoindustrială, așa că avem nevoie de educație antreprenorială, pentru start-
up-uri, pentru IMM-uri”, mai spune Alexandru Kerlemen.
Proiectele pot fi fezabile și pot primi bani europeni.
În Valea Jiului vor veni fonduri europene și primele proiecte pot fi folosite în vară.
„Pe Fondul de tranziție Justă avem alocări atât pentru IMM-uri, cât și pentru microintreprinderi, o oportunitate care se va lansa luna aceasta. Apoi, vom începe ghidul pentru star-up-uri. Eu aș spune că banii nu sunt o problemă, uitându-mă și la alocările de acum. Avem peste 60-70 de milioane de euro, pentru toate entitățile”, a mai spus directorul ADTI Valea Jiului.
Este momentul să fie scrise proiectele, pentru că Ministerul Fondurilor Europene va da bani pentru noi afaceri în zona Văii Jiului.
Diana Mitrache