Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a subliniat importanța fondurilor europene în realizarea obiectivelor lor. El a afirmat că fără aceste fonduri, nu ar fi fost posibilă realizarea tuturor proiectelor propuse.

Mai mult decât atât, primarul Iacob Ridzi a amintit și de alte surse de finanțare, precum Programul Operațional Regional și noul program Just Tranzition, precum și Planul Național de Redresare și Reziliență, pe care le-a numit „programe foarte bune”.
”Fără fondurile europene nu am fi reușit să facem tot ceea ce ne-am propus. Mai mult decât atât mai sunt și fondurile de pe Programul Operațional Regional și mai nou pe Just Tranzition și prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care este un program foarte bun. Anul viitor avem foarte multe proiecte de implementat prin PNRR. Aici vorbim despre insulele
ecologice, supravegherea video, școlile verzi, semaforizare inteligentă și creșterea eficienței energetice la mai multe clădiri”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.
Primarul a anticipat un an plin de proiecte importante
pentru municipiul Petroșani în 2024, care vor fi implementate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceste proiecte includ inițiative precum crearea unor „insule ecologice”, extinderea sistemului de supraveghere video, promovarea „școlilor verzi”, implementarea semaforizării inteligente și sporirea eficienței energetice în numeroase clădiri.
Declarațiile lui Tiberiu Iacob Ridzi subliniază angajamentul administrației locale față de
dezvoltarea sustenabilă și
modernizarea municipiului Petroșani, beneficiind de diverse surse de finanțare pentru a atinge aceste obiective importante.