S tudenții de la Petroșani pot învăța teoretic și practic în universități și firme din Europa. Există oferte chiar și în zone exotice, unde o firmă caută studenți de la Petroșani, pentru stagii de practică timp de 4 luni.

Așa că studenții sunt invitați, prin programele Erasmus, să studieze așa cum o face orice student european.
Un anunț de ultimă oră arată că studenții de la Petroșani sunt chemați să urmeaze stagii de pregătire practică în Tenerife, pe o perioadă de 4 luni.
„Și în Tenerife
avem solicitări de la firme, care cer studenți de la noi să meargă în practică. Sigur, aici sunt cei din cadrul Economiei și Serviciilor în Turism, dar pot fi și alte domenii economice. Însă este posibil să ajungă în
astfel de locuri și cei de la inginerie”, a spus
prof univ dr ing
Sorin Mihai Radu,
rectorul Universității
din Petroșani.
Programele și parteneriatele încheiate de conducerea Universității din Petroșani sunt legate de diverse mobilități, în țări din toată Europa, dar și din alte zone ale lumii. „Putem să asigurăm finanțarea pentru mobilitățile studenților, pentru studiu, sau pentru practică. Și atunci, pentru studiu, avem parteneriate cu universități din Europa și nu numai. Iar pentru mobilitatea practică, avem o serie de firme cu
care avem parteneriate și chiar unele cu care putem încheia pe viitor parteneriate. Cele de practică sunt, de regulă de 3 luni și avem mulți studenți care, în firme din Europa, își desfășoară activitatea, fie vara, fie în timpul anului universitar și ei vin de acolo cu experiență, care îi ajută la dezvoltarea lor ulterioară”, a explicat rectorul Universității din Petroșani, profesorul universitar Sorin Mihai Radu.
Diana Mitrache