A nins mult și, mai ales în partea de vest a Văii Jiului, stratul de zăpadă a fost consistent. Mașinile de la deszăpezire, însă, deși lucrează non stop, așa cum spun primarii, nu fac față și traficul rămâne îngreunat. Iar unul dintre motive este legat de mașinile lăsate pe marginea drumului.

Zeci de mașini sunt lăsate chiar pe artera principală și utilajele de la deszăpezire nu pot trece, ori au creat în jurul acestora munți de zăpadă. Este un impediment și asta încurcă mult traficul și așa îngreunat de condițiile meteo. Iar primarul din Vulcan face un apel către toți cei care
și-au abandonat de câteva zile mașinile pe marginea străzii și nu le-au curățat, ori mutat.
„Operatorul a ieșit încă de la primele ore, dar zăpada a fost abundentă. Noi lucrăm cu 10-15 utilaje, încă de vineri, dar am avut dificultăți, mai ales cu mașinile parcate, pentru că, după ce trece plugul, practic, zăpada rămâne în spatele mașinilor. Iar dacă proprietarii nu ies să curețe, automat, se îngreunează accesul utilajelor. Am avut astfel de situații și în Cartierul Sohodol și în cel de case, unde utilajul a intrat și apoi a trebuit să dea cu spatele, ca să iasă. Facem un apel să înțeleagă toți că e iarnă, ninge și, pe lângă utilajele pe care le avem, ar trebui și ei fie să curețe în jurul mașinii, fie să le mute, ca noi să putem interveni în siguranță ”.
Pe de altă parte, în municipiul Lupeni, autoritățile locale s-au arătat total nemulțumite de modul în care firma care se ocupă de desză­pezire și-a făcut treaba.
Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a declarat că este nemulțumit de serviciile prestate de aceasta și, mai mult, a amendat-o cu 100.000 ron. “ Inadmisibil ! Firma de deszăpezire nu reușește să satisfacă nevoile comunității. Firma de deszăpezire nu reușește să intervină în cartiere în timp corespunzător. Firma va fi sancționată cu 100.000 lei și dacă nu-și intensifică activitatea până mâine dimineață, vom merge și cu alte sancțiuni. Sunt total nemulțumit de serviciile prestate!”, a postat pe pagina sa de Facebook primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Potrivit meteorolo­gi­lor, în primele 3 zile ale lunii februarie va ninge mult. Există și un cod galben de ninsori valabil în nordul Banatului, Crișana și în Maramureș, Transilvania, sudul Banatului și la munte. Pe alocuri se poate forma ghețuș sau polei.
Pe arii extinse, ninsorile vor fi moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, în jurul a 15-20 cm. În cea mai mare parte a zonelor montane va ninge însemnat și stratul de zăpadă nou depus va atinge 25-45 cm.
La peste 1500 m altitudine, vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 65-80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.
Diana Mitrache