U n copil de numai 7 ani a fost violat de un adolescent de 15 ani, la Petrila. Incidentul a avut loc în locuința liceanului, iar poliția l-a arestat pe agresor. Specialiștii de la Direcția de Protecție a Copilului au acordat asistență de specialitate și spun că zilnic participă la consilierea unor minori abuzați.

Fapta s-a petrecut duminică, în 5 februarie, iar imediat după, mama copilului agresat a sunat la poliție. Își lăsase copilul de 7 ani în casă cu agresorul, care a profitat și l-a abuzat. Poliția a ajuns imediat la fața locului și l-au arestat pe
adolescentul violator. „În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar sub aspectul comiterii infracțiunii de viol și au luat măsura preventivă a reținerii, față de minorul în vârstă de 15 ani. în cursul zilei de luni, minorul de 15 ani a fost prezentat magistraților Judecătoriei Petroșani, care au emis față de acesta, un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 20 de zile”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Fapta s-a petrecut, după ce mama minorului în vârstă de 7 ani s-a deplasat la un magazin din
cartier pentru a face cumpărături, timp în care minorul în vârstă
de 15 ani ar fi comis infracţiunea reclamată, după care l-ar fi amenințat pe minorul în vârstă de 7 ani să nu spună nimănui cele întâmplate. Direcția pentru Protecția Copilului s-a autosesizat, a participat la audieri și va consilia ambii minori.
„În 5 februarie, un psiholog din cadrul DGASPC s-a deplasat la poliția orașului Petrila și a participat, alături de reprezentantul legal al minorului de 7 ani, la toată procedura de audiere. Tot în aceeași zi, copilul a fost expertizat medico-legal. Luni, un psiholog a participat și la audierea minorului de 15 ani, atât la poliția, cât și parchet și, ulteriro, luni seară la instanță, când i s-a dat mandatul de arestare”, a declarat Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara.
Copilul de 7 ani a fost marți consiliat acasă, de specialiști, urmând ca apoi să fie dispusă chiar și măsura de preluare a acestuia într-un centru de zi.
Din nefericire, însă, cazul nu este unul singular, ci dimpotrivă.
„Nu există zi în care să nu fim sesizați de un caz de violență, sau orice altă formă de abuz. Iar noi participăm zilnic la cel puțin o audiere”, a conchis directorul DGASPC Hunedoara.
Diana Mitrache