Într-un efort concertat de a promova soluțiile economice pentru problemele sociale, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea din Petroșani și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, va organiza un eveniment deosebit intitulat: ”ECONOMIA SOCIALĂ: SOLUȚII ECONOMICE LA PROBLEMELE SOCIALE”.
Evenimentul va avea loc în Deva, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, în data de 23 mai 2024, începând cu ora 12:00.
Prin această inițiativă, organizatorii își propun să aducă în atenția publicului soluții viabile și inovatoare pentru combaterea problemelor sociale prin intermediul economiei sociale. Prin implicarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, se va sublinia importanța inserției sociale și profesionale a categoriilor vulnerabile sau defavorizate.
Universitatea din Petroșani va aduce în discuție perspectivele academice și de cercetare în domeniul economiei sociale, evidențiind rolul educației în promovarea unei economii mai incluzive și sustenabile.
Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în calitate de gazdă a evenimentului, va susține și promova implicarea educației în formarea tinerilor cu privire la aspectele economice și sociale, pregătindu-i pentru a deveni cetățeni activi și responsabili în societate.
Evenimentul va fi deschis publicului larg, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile. Este o oportunitate unică pentru toți cei interesați să afle mai multe despre modul în care economia socială poate aduce soluții eficiente la provocările sociale contemporane.
Monika BACIU