Un nou telescaun realizat de Emil Pãrãu, inagurat în Straja

Un nou telescaun va fi inaugurat mâine în statiunea Straja, din Valea Jiului, instalatia de transport pe cablu urmând sã asigure legãtura între cabana veche si Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor sã poatã folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonã: Lupului, Canal si Mutu.
Investitia a fost realizatã cu fonduri private de cãtre principalul investitor din statiune, Emil Pãrãu, iar noul telescaun, împreunã cu telescaunul 1, telescaunul de pe Vârful Straja si telegondola, vor acoperii toate pârtiile. Astfel, cei care aveau probleme de urcare cu teleschiurile vor putea ajunge la pârtii mai usor.
Pãrãu a investit în instalatiile de transport pe cablu si în sezonul trecut, când a fost dat în folosintã telescaunul 1, pe pârtia Constantinescu. Punerea în functiune a noii instalatii va  permite schiorilor sã se bucure de toti cei 25 de kilometri de pârtii  care pot fi folositi în domeniul schiabil al statiunii Straja. În plus, pârtia Canal se va putea deschide mai mult  pentru snowboarderi, care au la dispozitie si portiuni speciale pentru acrobatie.
„Va fi un rai pentru snowboarderi. Vor avea un acces usor la pârtie si se evitã aglomeratia de pe pârtia Constantinescu”, a explicat Emil Pãrãu.
Pe de altã parte, în statiunea din vestul Vãii Jiului este zãpadã suficientã pentru iubitorii schiului, iar cabanierii spun cã mai sunt câteva locuri de cazare libere pentru vacanta de sãrbãtori. Mâine,  când va fi pornit noul telescaun, toate instalatiile detinute de Pãrãu vor functiona, iar turistii vor putea merge gratis cu noua instalatie în ziua inaugurãrii.
Maximilian Gânju

Advertisements

3 comentarii la „Un nou telescaun realizat de Emil Pãrãu, inagurat în Straja

 • 30 decembrie 2017 la 18:34
  Permalink

  Fomistul asta impreuna cu primarul fiu de turnator isi bat joc de turisti cu preturile la telegondola ! Oare nu le e frica de Dumnezeu?

 • 7 ianuarie 2018 la 19:09
  Permalink

  Mai „hunedorean’.tu ori esti tampit ori ai oftica pe cei care mai si fac ceva in tara asta.Precis ca in caputul ala al tau mai zace ceva idiologie comunista.Ce ai fi vrut??? Sa-ti faca Emil Parau telegondola prin implicarea si munca lui ,ca tu sa nu urci ca magarul pe jos in Straja si sa-ti ia doar doi lei ca mergi ca belferul si nu transpiri la „oua”.Ca Razmeritenii sunt de tot rahatul este adevarat si nu inteleg lupenarii cum pot sa fie fraieriti de ani de zile de si sa i-l voteze.Lui Emil Parau ar trebui sa-i pupati piciorele ca la moaste ,ca face ceva pentru Lupeni .Baiatu,baga la cap ce-ti spun eu:Pe Emil Parau i-l va tine minte oamenii pentru ce a facut,iar pe Razmeriteni i-i va uita ca nu o sa fie nimic in urma lor care sai aduca in amintirea oamenilor,si inca ceva nu-l mai asocia pe parau cu impotentii aia ca omul nu are ce face si ca sa realizeze ceva trebuie sa apeleze la nulitatile alea pe care prostia lupenarilor ia pus in functii de conducere.Asa ca Mucles Hunedoreanule.

 • 7 ianuarie 2018 la 19:37
  Permalink

  Cap.2. Pentru Hunedorean. Cat de incapabil poti sa fii ,sa ai si frate parlamentar,si sa reusesti sa faci o mega parcare ,CU PLATA ,…pe albia unui parau de munte.Adica pe intelesul tantalailor:Vine timisoreanul ,clujeanul ,bucuresteanil si alti turisti cu masinile sa urce cu telegondola in Straja iar Maritul Primar RAZMERITA al III lea ce le ofera ???? O PARCARE! .Cu bariera si cu statie de taxare a la San Morittz dupa care ce-i da ????O albie de parau ,larga cei drept,plina de pietre ,noroi, gropi si multa MUIE, iar la plecare nici macar o salutare cu” Mersi fraierilor si sa mai veniti”.Nu crezi ca mai corect era sa acceseze fonduri europene ,sa faca ceva civilizat si numai dupa aceea sa perceapa taxa de parcare.Dar ce sa-i ceri unuia ceva ce nu-l duce capul si tot un om gen Emil Parau va face ceva ca de Razmeriteni eu m-am lamurit ,mai putin fraierii cei multi din Lupeni care-i voteaza.
  Si ca sa fie clar ,nu-l cunosc pe Emil Parau ,dar daca voi avea vreodata ocazia o sa-i strang mana si o sa-l felicit.

Comentariile sunt închise.