Peste 500 de micuti cu diverse dizabilitãti au dat sens copilãriei lor,  pentru cã au ajuns sã vinã la centrul de zi Pollicino.
S-au jucat, au învãtat sã socializeze si au beneficiat de sprijin de specialitate, din partea unor oameni care, acum, la ceas aniversar, spun cã misiunea lor a fost una care sã porneascã de fapt un sistem ce s-a miscat mereu greoi. Pollicino împlineste 10 ani si, cu acest prilej, autoritãtile din Italia si Petrosani au manifestãri comune. „Avem 10 ani de când Casa Pollicino si-a deschis portile. Au fost 10 ani frumosi, plini de copii fericiti si evenimente deosebite, atât pentru copiii si tinerii pe care noi i-am avut ca beneficiari, cât si pentru întreaga comunitate”, a spus Florentina Presecan,  director adjunct  Casa Pollicino Petrosani.
Si, ca sã marcheze acest deceniu, voluntarii care vin în fiecare an din Italia, la  Casa Pollicino, nu vor lipsi, programul fiind unul ce cuprinde o serie de manifestãri în perioada  19 – 20 octombrie.
„Comitato Pollicino Beluno va organiza în acest an, un eveniment asa cum se cade, care sã poatã marca acesti 10 ani de Pollicino si 15 ani de la înfrãtirea oraselor Ponte Nelle Alpi cu Petrosaniul. Ei vor veni în numãr foarte mare, e vorba despre 40 de persoane si, ca o surprizã, în acest an, va participa si o  fanfarã ce va avea douã  concerte”, a mai spus Florentina Presecan,
Concertele au loc vineri, 19 octombrie la Teatrul Dramatic I.D Sârbu, iar copiii de la Pollicino ne invitã pe toti, în timp ce sâmbãtã, 20 octombrie suntem asteptati la un concert în Pestera Bolii, alãturi de voluntarii italieni, care, an de an sprijinã aceastã casã si care vin aici si fac voluntariat de câte ori este nevoie. Casa Pollicino adunã, în camerele primitoare si frumos colorate, copii din familii cu situatii precare, copii cu  dizabilitãti si multi tineri ce au nevoie de psihologii si  terapeutii de aici. Este o a doua casã si o sansã a fiecãruia de a-si gãsi locul în comunitate, iar acum, la un deceniu de viatã al acestei case, voluntarii de aici ne invitã sã le fim alãturi.
Diana Mitrache