Mina Paroseni s-a inchis oficial azi, in ultima vineri din 2017.

A fost o zi in care minerii au venit in numar mare pentru a asista la scoaterea ultimului vagonet. Din pacate, insa, conducerea unitatii miniere, ca si  liderii de sindicat de aici au preferat sa pastreze totul dupa poarta inchisa pentru presa, dar au postat pe retelele de socializare, fotografii cu fete zâmbitoare ale câtorva mineri care stau in jurul vagonetului pe care scrie ULTIMA TONA DE CARBUNE. „Eu acum aflu ca acolo ar avea loc vreun eveniment. Nu stiu nimic. Vorbiti cu directorul unitatii miniere, daca el face astfel de evenimente sa si le si asume!”, a spus Petre Dragoescu, director tehnic al Societatii Nationale de Inchideri de Mine din Valea Jiului.

Secretomania a fost justificata pe motiv ca nu face nimeni spectacol din acest moment. Asta, in conditiile in care mina Paroseni nu este prima care se inchide si, chiar la Petrila, conducerea Societatii de Inchideri de Mine a decis sa scoata public la lumina ultimul vagonet. „Nu ne-au lasat sa facem public nimic. Ni s-a spus sa organizam totul intre noi”, a fost scuza liderului de sindicat Laszlo Domokos, in timp ce portarii si-au facut cu sârg datorii si, in afara de presa, au lasat pe oricine sa intre.

La mina Paroseni totul s-a desfasurat doar intre mineri, undeva in curtea unitatii miniere, sau pe retelele de socializare.

Mina Paroseni, alaturi de Uricani s-au inchis in aceasta saptamâna, iar din 2018 incepe efectiv activitatea de ecologizare a perimetrului si de punere in siguranta a subteranului.

Diana Mitrache