Drumarii au anunțat că șoseaua spectaculoasă Transalpina s-a redeschis de sâmbătă, în prima zi de vară. CNAIR a luat decizia, după ce vremea s-a încălzit, iar drumul a fost total deszăpezit.

Se redeschide circulația pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024. Este anunțul făcut de cei de la DRDP Craiova, după ce drumul a fost verificat de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR inclusiv de la DRDP Craiova și Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu.
Drumarii spun că sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00.
În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine. De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță.
Diana Mitrache