Aproape 5 tone de șină de cale ferată au fost găsite într-un centru de fier vechi, în județul Gorj. Descoperirea a fost făcută de polițiști, care spun că șina provine de la o firmă din Hunedoara.

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj au efectuat un control la firmă care are ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, din județul Gorj, în urma căruia au descoperit 4.800 de kilograme de șină de cale ferată și material mărunt de cale ferată, cantitate ce provenea de la o societate comercială, din județul Hunedoara, cu încălcarea prevederilor legale”,  spun reprezentanții Poliției Române.

Aministratorul societății, din județul Hunedoara, a fost amendat cu 150.000 de lei, iar cantitatea de metale menționată, în valoare de 5.740 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării.

În perioada 12 – 13 septembrie a.c., polițiștii de la transporturi, împreună cu angajați feroviari, au făcut controale pentru a încerca să elimine sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant, fiind verificate 129 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată și 51 în triaje. 20 de trenuri de marfă au fost verificate în parcurs (în linie curentă).

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 561 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 18 magazii de piese de schimb.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări şi la 179 de unităţi, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase.

Au fost efectuate controale la 123 de firme de pază, care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare.

În urma desfășurării acțiunii, au fost constatate 8 infracțiuni, fiind cercetate 8 persoane și au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 235.525 de lei.

Diana Mitrache

Foto Poliția Română