Carnavalul toamnei a ajuns la ediția a X-a și zeci de copii de grădiniță ajung la școală să sărbătoarească împreună acest anotimp. Evenimentul a avut loc la Școala nr 7 din Petroșani, iar micuții au primit dulciuri și brățări fluorescente, în dar, de carnaval.
Zâne costumate cu coronițe din fructe uscate și rochii foșnitoare din frunze ruginii, copii costumați în legumele toamnei, ori purtând costume populare, ca țăranii ce strâng grânele pe câmp, au venit, cu mic, cu mare, la carnaval. Și fiecare are propria-i viziune despre toamnă.
„Eu sunt o zână cu frunze ruginii”, mi-a spus o fetiță, iar un alt copil a zis că s-a costumar în ardei gras, având pe el o pelerină galbenă pufoasă. Iar un altul era costumat în dovleac, că „dovleacul este cel care deschide toamna și Halloween-ul”. Dar am găsit și copii, în costume populare, ei fiind, așa cum mi-au spus, țăranii care adună roadele toamnei.
Carnavalul a adunat, an de an, de 10 ediții, copiii mari și mici, părinții și educatorii, în sala de sport. A fost și acum momentul în care un anotimp devine liantul între grădiniță și școală.
„Este a X-a ediție și acest carnaval presupune un parteneriat continuu între școală și grădiniță. În fiecare an, facem asta toamna și primăvara. Copiii noștri le pregătesc celor mici mereu surprize, iar azi au ales să le ofere niște brățări deosebite, care vor lumina și dulciuri”, a spus Gabriela Stan, director adjunct la Școala Gimnazială nr 7 Petroșani.
Fiecare copil a ales să fie un personaj de carnaval, să celebreze astfel toamna și să alăture frumuseții acestui anotimp, care colorează natura și aduce pe masă fructe și legume. Și toți au plecat acasă și cu brățări care vor lumina zilele scurte de toamnă.
Diana Mitrache