Muzică, voie bună și
ceremonii de depunere a coroanelor de flori la Țebea. Sunt evenimentele ce au loc la finalul săptămânii, la Serbările Naționale.

Autoritățile din Hunedoara se pregătesc pentru Serbările Naționale de la Țebea, care se vor desfășura, în acest an, pe data de 10 septembrie.
Sărbătoarea națională organizată anual în comuna Baia de Criș, în satul Țebea, va avea
loc în data de 10 septembrie și aici va fi un ceremonial public dedicat omagierii Crăișorului Munților, serbarea continuând, în a doua parte a zilei, cu un spectacol
folcloric.
„Consiliul Județean este pregătit. Aici este o dublă coordonare, împreună cu Instituția Prefectului, pentru că este o sărbătoare națională și toate cheltuielile sunt suportate de Consiliul Județean, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara”, a declarat Costel Avram, adminsitrator public al județului Hunedoara.
Ceremonialul militar este organizat de către Instituția Prefectului Județul Hunedoara, împreună cu Batalionul 26 Cercetare Supraveghere Montană „Avram Iancu” din Brad.
La spectacol, îi vom putea vedea pe Nicolae și Tudor Furdui Iancu, cu Grupul Crai Nou, Mioara Velicu, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Adrian Stanca, dar și alți rapsozi populari. Nu va lipsi Pera Bulz, tezaur folcloric viu, alături de alți maeștri ai taragotului, Ansamblul „Drăgan Muntean”, iar spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor.
Diana Mitrache