Monden

Târgul European al Castelelor, la ediția a VIII-a

Sfârșitul de săptămână a adus la Hunedoara cea de-a VIII-a ediție a Târgul European al Castelelor. Ca de fiecare dată acest eveniment a atras mulți participanți.

Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, este de părere că turismul este foarte
important pentru județul Hunedoara iar acest gen de evenimente atrag un număr mare de turiști.
”Castelul Corvinilor este, ca în fiecare an, gazda evenimentului care aduce la un loc zeci de cetăți, castele și importante obiective turistice din țară spre a fi prezentate publicului dornic de cunoaștere și interesat de călătorii. Îl felicit pe primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, și pe echipa sa pentru modul cum organizează și promovează acest eveniment. Castelul Corvinilor și târgul desfășurat în Curtea Husarilor se află în centrul atenției agențiilor de turism din țară și străinătate interesate de ofertele de vacanță propuse de expozanți. Îi felcit și pe expozanți pentru prezență, pentru interesul manifestat pentru acest târg și le doresc succes în atragerea cât mai multor vizitatori la ei acasă. Turismul este unul dintre domeniile de interes ale Consiliului Județean Hunedoara, iar desfășurarea unor evenimente de marcă precum cel de la Hunedoara este de mare ajutor pentru cunoașterea și promovarea celor mai frumoase locuri ale României”, precizează Laurențiu Nistor președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Județul Hunedoara este deținătorul uneia dintre cele mai valoroase și
spectaculoase moșteniri istorice: vestigii ale antichității, biserici de lemn și piatră, cetăți și castele medievale. Acestora li se adaugă monumente de arhitectură industrială, bogăția de ape minerale și ape termale, un parc național, un parc natural și un geoparc, dar și tradiții originale.
Monika BACIU