M anufacturi, prăjituri, obiecte de decor, realizate din imaginația bogată a copiilor, sucuri și cele mai bune preparate dulci, toate le-au putut cumpăra cei care luni, la primele ore, au ajuns în curtea Școlii Gimnaziale nr 3 din Lupeni. Acțiunea a continuat cu un spectacol caritabil și, la final, toți copiii vor avea o clasă în aer liber. Proiectul a fost susținut de întreaga suflare a Lupeniului și nu numai.

Au făcut prăjituri, sucuri, au vândut obiecte de artă ieșite din minile celor mici, brățări ale prieteniei și multe tablouri, piese decorative, iar acțiunea s-a desfășurat sub forma unui târg în curtea școlii. A fost prima de acest fel din zona noastră și copiii erau absolut încântați.
La final, după ce strâng bani, vor amenaja o clasă în aer liber, n curtea școlii. „Noi am pregătit picturi, tablouri, brățări, brelocuri, toate făcute de noi. Nu am vrut să fie decât lucruri făcute de noi”, a spus un copil ce vindea, la unul dintre standuri.
„Este foarte important și ne bucurăm că a fost grevă și că ne întâlnim după atâta timp. Ar fi frumos, pe viitor, să facem orele afară”, a adăugat un alt copil.
„Acțiunea e una specială și mă bucur că s-a întâmplat, chiar dacă eu sunt în clasa VIII-a și plec. Îmi doresc din tot sufletul ca fiecare copil ce vine aici să învețe în condiții mai bune”, a precizat un alt copil.
„Noi am pregătit un stand de unde vindem limonadă. Am făcut tocătoare din lemn și linguri și avem și prăjituri de casă. E important și spațiul de învățare, nu doar oamenii cu care înveți. Și avem nevoie de o clasă în aer liber, că ne-ar ajuta și în pauze, în loc să ieșim în parcuri, pentru că curtea școlii este mult mai sigură”, a conchis o altă fetiță de la această școală.
Și părinții, bunicii, ori cunoștințele și chiar simplii trecători au venit la școală și au cumpărat câte un obiect. „Am cumpărat de la copiii noștri. Ei au făcut totul și am zis să facem un act de caritate și am cumpărat. E foarte bună ideea cu o clasă în aer liber. E minunat așa ceva”, a spăus un tătic, ce pleca din curtea școlii cu brațele pline de obiecte și prăjituri cumpărate de la copii.
Iar asta nu a fost tot, că la Palatul Cultural, a avut loc un spectacol caritabil, tot pentru școala nr 3. „Ne-am propus ca, în două activități, să strângem fondurile necesare, pentru a realiza un spațiu de învățare afară. Este un vis de acum vreo doi ani, timp în care am tot căutat soluția să îl și punem în aplicare și avem ideea de a organiza acest târg, cu produse create de elevi, cadre didactice și sponsori”, a spus Elena Budelecan, directorul Școlii nr 3 Lupeni.
Lupeniul poate fi o echipă unită au crezut copiii și cadrele didactice de aici și asta au demonstrat toți cei care au donat, au cumpărat produse și au luat parte la spectacolul cartitabil.
Spre exemplu, una dintre cele mai mari donații a fost cea a organizației PSD Lupeni, care, pentru această școală a strâns și a donat 3.000 de lei. Senatorul Cristian Resmeriță, președintele organizației, a felicitat conducerea școalii pentru o astfel de inițiativă, iar primarul Lupeniului a participat efectiv la acest eveniment. ”Am decis împreună cu membrii Organizației PSD Lupeni să ne implicăm și în acest proiect „Împreună pentru școala noastră!”, organizat de Școala Gimnazială Nr.3 din Lupeni. Consider că nu suma de bani este importantă, ci faptul că putem să fim alături de comunitate, de copii noștri.


Școala Gimnazială Nr.3 din Lupeni a accesat un proiect în urma căruia Fundația Narada dublează toți banii care se strâng, pentru ca apoi aceștia să fie folosiți în favoarea elevilor de la Școala Gimnazială Nr.3 din Lupeni.
O felicit pe doamna director Budelecan Elena, dar și colectivul de profesori care s-a implicat foarte mult în acest proiect. De asemenea felicit și elevii Școlii Gimnaziale Nr.3 din Lupeni, care sunt foarte implicați în acest proiect. Doresc să mulțumesc și domnului primar Resmeriță Lucian și domnului viceprimar Mesaroș Iacob, care mereu au susținut orice faptă bună!”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță
„Școala de aici se află într-un parteneriat foarte frumos cu o firmă care va face în așa fel încât, în cazul în care se va strânge o anumită sumă de bani, să o dubleze, donând încă o dată suma. Apoi vor realiza un spațiu adecvat în care copiii din fiecare clasă să poată să își petreacă o oră în acel laborator”, a spus și Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
O clasă în aer liber este modelul la care au aspirat toți copiii, iar școala din Lupeni a fost selectată în acest proiect alături de alte 40 de școli din România. „Avem nevoie de acest spațiu de învățare afară, pentru orele de joc și mișcare, pentru orele de muzică și mișcare, pentru orele de educație plastică, cele de cunoaștere mediului. Și ce poate fi mai frumos, decât să aducem copiii alăturui de natură și să îi dăm în fiecare zi ceva nou, interesant, ca să îl provoace să atingă perormanțe tot mai înalte”, a conchis directorul școlii, Elena Budelecan.
Diana Mitrache