Nu a fost ușor să își desfășoare activitățile, dar au reușit să se implice și să se poarte ca adevărați anteprenori. Vorbim despre studenții de la Petroșani, cei care au fost implicați în proiectul SAS- UPET și care chiar au scos o revistă dedicată proiectului lor. „Cei mai activi studenți din cadrul Societății Antreprenoriale Studențești au fost premiați. Deși la Universitatea din Petroșani, pandemia de COVID-19 a impus mutarea atât a activităților didactice cât și a activităților extracurriculare, cum sunt și cele desfășurate în cadrul Societății Antreprenoriale Studențești SAS-UPET, în mediul online, acest lucru nu a afectat în mod semnificativ frecvența și diversitatea acestora. Chiar dacă noile condiții ce impun distanțarea socială, au însemnat găsirea unor noi căi de recrutare a membrilor, desfășurarea work-shop-urilor și a atelierelor antreprenoriale pe platforma zoom sau limitarea numărului de studenți ce pot utiliza simultan echipamentele IT din cadrul Centrului antreprenorial studențesc, din punctul de vedere al studenților ce activează în cadrul SAS-UPET, toate acestea au fost considerate adevărate provocări cărora nu doar că le-a plăcut să le găsească soluții. Cum efortul acestora de a continua să publice un nou număr din revista ProAntreprenor, de a se înscrie cu lucrări la secțiunea de Antreprenoriat și idei de afaceri din cadrul Simpozionului Științific Studențesc „Student. Știință. Societate”, de a crea baze de date cu studenții și masteranzii interesați de a afla cât mai multe informații despre activitatea SAS-UPET nu putea rămâne nerăsplătit, la finele lunii octombrie, toți membri considerați a fi cei mai activi au primit o bursă în cuantum de 1.000 de lei”, spun coordonatorii acestui proiect.
Vizibil încântați de surpriza oferită de Universitate, câștigătorii au declarat că bursa nu a reprezentat nici pe departe principala motivație ce i-a condus pe parcursul ultimilor ani să se implice în acțiuni ce merg dincolo de obligațiile specific studențești, ci conștientizarea faptului că antreprenoriatul reprezintă o alternativă la viitoarea carieră profesională.
„Studenții de la Petroșani cred că rolul Societăților Antreprenoriale Studențești ce funcționează la nivelul tuturor centrelor universitare din țară este acela de a contribui la consolidarea mecanismelor de dezvoltare a spiritului antreprenorial și de sprijinire a inițiativelor de afaceri ale studenților și absolvenților”, mai spun cei de la Universitatea din Petroșani.
Cele mai bune idei de afaceri primesc premii, iar studenții sunt astfel încurajați să devină oameni de afaceri cu cunoștințe vaste în domeniu.

Diana Mitrache