O elevă a Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani s-a clasat pe locul al doilea la etapa națională a concursului WORLD CHAMPIONSHIP – MICROSOFT OFFICE. Este vorba de Emilia Slavu.
Competențele de Microsoft Office reprezintă unul dintre cele mai importante criterii atunci când vine vorba de parcursul profesional – un studiu realizat în 2018 de compania IDC plasează competențele de Office drept cele mai căutate competențe aplicate (pe locul patru după „comunicare”, „problem-solving” și „integritate”). Cumulat, Microsoft Office a fost identificat ca cerință la aproape 20% din cele 75.000 de anunțuri de angajare analizate în studiu.
Microsoft Office Specialist World Championship/ Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist (MOSWC) este o competiție globală organizată de Certiport, Inc. și susținută de Microsoft, în cadrul căreia sunt testate competențele de utilizare ale produselor Microsoft Office Word, Excel și PowerPoint ale elevilor și studenților din întreaga lume. Microsoft Office Specialist este una dintre cele mai de succes certificări IT, fiind susținute global de peste un milion de astfel de examene anual.
Emilia Slavu este elevă în clasa a IX-a B a Colegiului Național de Informatică Carmen Sylva din Petroșani.

Cosmin BACIU