A fost elevul cu singura notă de 10 la Bacalaureat din Valea Jiului.
A intrat la Medicină la Timișoara, iar acum a fost premiat de autoritățile locale din Petrila. Asta, pentru că tânărul Alexandru Bălănesc locuiește în acest oraș și comunitatea locală îi este alături.

Un laptop de 5000 de lei este premiul pe care tânărul de 10, Alexandru Bălănesc l-a primit din partea celor de la Primăria orașului Petrila. Este ceea ce el și-a dorit și acum, pentru că a ajuns student la medicină în Timișoara, a primit acest cadou ca pe ceva ce îi va fi absolut necesar. Mai are 5 frați și, așa cum spunea tatăl lui, Alexandru va se va folosi de acest laptop acum, când este student la Timișoara.
„L-am ales să fie exact ce am nevoie pentru facultate, în bugetul care mi-a fost acordat. Și, cum pe 2 octombrie plec la facultate, este necesar, pentru cursurile de acolo”, a spus Alexandru Bălănesc, care a ajuns student la Facultate de Medicină și Farmacie din Timișoara.
Primarul Vasile Jurca și viceprimarul Marius Heljiu au fost prezenți la
momentul când a primit laptopul frumos ambalat și i-au cerut să nu uite niciodată de unde a plecat, adică din Petrila.
„Gestul nostru a venit în urma rezultatelor pe care el le-a obținut la Bacalaureat. Noi am încercat să premiem performanța, iar el este unul dintre noi, unul care a reușit să obțină o așa performanță. Nu sunt prea mulți, din păcate, iar eu am propus Consiliului Local să îl premiem”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Alexandru este singurul absolvent din Valea Jiului care a luat 10 la Bacalaureat și unul dintre cei trei din întreg județul care a ajuns la această performanță. A fost și răsplătit și de către primăria și Consiliul local de la Petroșani, cu un premiu în bani, pentru că este absolvent al Liceului Teoretic Mihai Eminescu de la Petroșani.
Diana Mitrache