Sunt la Petroșani basarabeni, spanioli și chiar africani, pe care îi poți zări în campus de cel puțin un an. Sunt studenți pe care Universitatea din Petroșani i-a atras datorită ofertei educaționale și a cele legate de condițiile din cămine, precum și pentru costurile mai scăzute de școlarizare. Iar rectorul spune că vrea ca, pe viitor, să aducă aici studenți din toată țara.

„Este o perioadă în care ne promovăm universitatea. Am participat la vizite în liceele din județ, sau în cele limitrofe, dar participăm și la târgurile de prezentare a universităților. Cel mai recent a fost la Râmnicu Vâlcea, unde standul Universității din Petroșani s-a bucurat de un real interes, probabil și datorită faptului că noi avem o extensie la Horezu, în domeniul Ingineriei Electromecanice. Participăm, cu studenții noștri, și la niște vizite în liceele din Basarabia. Este o tradiție. Iar apoi, în luna iunie mergem la târgul de prezentare din Chișinău, sau Bălți”, a spus profesorul universitar dr ing Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.
În afară de basarabeni, în ultimii ani, am avut în Universitatea de la Petroșani și studenți din Bangladesh, Pakistan, din Peru, dar au venit aici și din țări europene, prin programul Erasmus, ori chiar din Africa.

Diana Mitrache