A cum la început de februarie 2023, m-am gândit să fac o incursiune în timp, răsfoind presa locală, recte ziarul „Steagul Roșu” din urmă cu 35 de ani, din februarie 1988. Iată câteva momente din activitatea sportivă desfășurată în acea perioadă.

CUPA „PARÂNGUL”, O COMPETIȚIE UITATĂ…
„Daciada” era marea competiție națională care reunea tot felul de sporturi. Printre acestea, schiul alpin ocupa un loc de frunte. Cupa „Parângul” era organizată cu sprijinul C.S.S Petroșani, pe categorii de vârstă între 5 și 29 ani. Printre sportivii care s-au impus atunci, Valentin Lupa, Cristina Lupa, Paula Bârlida, Adrian Pica, Edward Anger, Mirela Bârlida, Claudia Pavelonesc, Mihaela Bonea…
AMICAL CU OLTENII
Echipa de Divizia „B” A.S Paroșeni Vulcan era în plină pregătire de iarnă. Ea a
contactat pentru un meci amical la Vulcan puternica Universitate Craiova. Scor, 2-3 (1-1). Li s-au opus atunci oltenilor (Biță, Bâcu, Irimescu, Ghiță, etc) cei de la A.S Paroșeni, cu Homan, Crecan, Dodenciu, Buzduga, Matula, Sălăgean, Baltaru, Vesa, George Boboc.
PRETENȚII LA LUPENI
Minerul Lupeni se afla pe locul 6 în seria a 10-a a Diviziei „C”, loc considerat nemulțumitor de conducătorii de atunci ai echipei, Mina Lupeni și C.M.V.J. Antrenorul Ioan Rus acorda un interviu în care prezenta noutățile, venit în iarnă la Lupeni, precum și despre pregătirea de iarnă de la Geoagiu.
CUPA TELESCAUN LA A 7-A EDIȚIE
O altă competiție „ de masă” cu impact la public era Cupa Telescaun la schi alpin organizată de I.G.C.L Petroșani, aflată în februarie 1988 la cea de-a 7 ediție. 150 de sportivi s-au aliniat la start, cele mai bune rezultate obținându-le Andreea Atomulesei, Cristina Boroș, Simona Podină, Corina Vladislav, Razvan Pop, Rozalia Costache, Mitu Bârlida, la puncte, trofeul fiind câștigat de A.S Viitorul Petroșani.
MINERUL ȘTIINȚA VULCAN CU DOREL MARIA LA TIMONĂ
Locul 5 în seria a 10-a a Diviziei „C” era unul mulțumitor pentru vulcăneni, la final de tur. Luna februarie 1988 înseamna un cantonament la Băile Felix, cu un lot din care făceau parte Fane Munteanu, Oprița Izsak, Chițac Balaj, Frățilă, Popoviciu, Bejan, Gât, Năcreală, Burdulean, etc. Antrenorii, cuplul Dorel Maria – Marian Mihai.
AUR PENTRU LUPTE LIBERE
În cadrul unui turneu internațional de lupte libere la Ulan Bator (Mongolia), sportivul Aron Cândea de la Jiul Petrila a câștigat medalia de aur la
categoria 68 kg, la lupte libere. Elev al antrenorilor Ioan Corbei și Costică Marmaliuc, Aron Cândea era unul dintre cei mai titrați sportivi ai Văii Jiului.
CUPA „HIDROMIN” LA A 4-A EDIȚIE
O altă competiție mult gustată de public era Cupa Hidromin, organizată de I.P.S.R.U.E.E.M Petroșani. Un concurs cu multe cupe, pachete, diplome și insigne, oferite celor care s-au clasat pe primele locuri. Era una din numeroasele competiții de iarnă organizate în Parâng acum 35 de ani…

GENU TUTU