Au mai rămas 40 de zile până la reluarea campionatului Ligii a III-a, seria a 7-a, din care au mai rămas de disputat, în sezonul regular, trei etape. În prima dintre acestea, etapa a 16-a , pe 11 martie, se vor înfrunta la Deva, C.S.M și Jiul Petroșani. Cele două echipe se află în toiul pregătirilor. C.S.M Deva candidată la locul 1, a pierdut cinci jucători față de sezonul de toamnă, Kayondo (12 goluri marcate) care a plecat la C.S.A Steaua și Ivan, Pătulea, Lemac și Marinca. În schimb au venit tot cinci jucători, Dănăilă de la Jiul Petroșani, Aszalos de la Nagykanizsa (Ungaria) Frumuzache ( portar de 17 ani de la F.C Argeș Pitești), Ov. Ștefan (A.C.S.O Filiași) și Ionuț Filipaș (Aurul Brad). Echipa se pregătește la Băile Herculane, sub comanda aceluiași Ștefan Nanu.
Jiul Petroșani vine ca principală noutate cu antrenorul Flavius Boroncoi, despărțindu-se de jucătorii Dănăilă, L. Kiș, L. Pop, Mureșan și Istratie. Ca noutăți, două nume deocamdată, ca certitudini, portarul Dragoș Jișa (n. 21 mai 2003) de la Metalurgistul Cugir și fundașul Loredan Dobrean (n.27 aprilie 2004) de la A.F.C Odorheiu Secuiesc. Sunt în discuții aducerea și a altor jucători, urmând ca transferul lor să fie definitivat în perioada imediat următoare.
Retezatul Hațeg – 8 plecări, 8 sosiri!
Remanieri masive la Retezatul Hațeg, o altă echipă aflată în zona play-off-ului în seria a 7-a, Ligii a III-a.
Au plecat de la Retezatul Hațeg, Prodea, Trif, Pau, Ifrim, Chelariu, Schuster, Stan și Mușa, în schimb au venit Marinca (C.S.M Deva), Nicu Popescu (Progresul Ezeriș), Al. Marcu (Austria), Ed. Lazăr (C.S.M Deva), Seb. Ion Predică (Corvinul), Ed. Florescu (Anglia), Selagea (Jiul Petroșani).
Antrenorul Daniel Bona va susține cu echipa hațegană o serie de partide amicale în manșe duble, printre care și cu Jiul Petroșani (11 și 18 februarie a.c).
Aurul Brad, criză de efectiv
Aflată în zona retrogradării, echipa Aurul Brad ( cu care Jiul va juca în ultima etapă, pe 25 martie la Brad) a rămas fără opt jucători: Dărăban, Leucian, Stoicoiu, Talpaș, I. Filipaș, R. Filipaș, Pașca, Clemeniuc. Deasemenea, este incertă și rămânerea antrenorului Ioan Petcu, el nefiind prezent la prima întrunire din acest an, a echipei brădene. Vă reamintim că în turul campionatului, Jiul a învins Aurul Brad cu 7-0 ( autorii Dănăilă 2, Batchabi, B. Matei, Istratie, Ferhaoui, Bădărău).
Gilortul Tg. Cărbunești, șase săptămâni de pregătire
Antrenorii echipei gorjene, Mario Găman și Bobby Staicu au sunat adunarea pe 30 ianuarie a.c pe un program de pregătire de șase săptămâni. Jucătorii Gilortului vor avea meciuri amicale cu Univ. Craiova, F.C.U Craiova, Cozia Călimănești, Viitorul Dăești și Flacăra Horezu. Echipa din Gorj se află pe locul 4 în seria a 7-a, dorindu-și să joace în play-off. Dintre noutăți, cel mai notabil transfer este al atacantului Constantin Roncea, revenit de la Vulturii Fărcășești, din Liga a IV-a Gorj. Golgeterul echipei este Ionuț Gâlcescu cu 8 goluri în turul campionatului, etapa a 8-a, la Tg. Cărbunești, scorul Gilortul-Jiul a fost 1-1.

GENU TUTU