În era tehnologiei, în multe zone procesul educativ nu se poate desfăşura online. În această perioadă, elevii învaţă de acasă.
Pandemia de coronavirus a schimbat modul în care se desfăşoară activităţile. Numai că sunt copii care nu au acces la internet. Sau nu au tehnica necesară. La Petroşani, spre exemplu, la şcoala aflată într-o zonă destul de săracă, reprezentanţii unităţii de învăţământ au găsit metodele de a le oferi copiilor un calculator.
Între timp, s-a scris un proiect cu finanţare europeană pentru dotarea elevilor cu calculatoare.
”Pentru unii din ei am asigurat noi, de la nivelul şcolii echipament pe care l-am dat copiilor acasă spre folosinţă, în această perioadă. Am depus un proiect pentru atragere de fonduri europene, proiect intitulat ”Şcoala vine la tine acasă”, cu finanţare externă. Am luat legătura cu conducerile reţelelor de telefonie pentru suplimentarea datelor mobile la elevii noştri. Activitatea s-a desfăşurat aşa cum se poate online”, a spus Vasile Pop, director Şcoala Generală Nr. 7 Petroşani.
Circa 3.000 de elevi din judeţul Hunedoara nu pot frecventa cursurile online. Unii nu au calculatoare sau acces la internet.
Cosmin BACIU