Simota ar putea obtine rezidentã în Dubai?

Controversatul afacerist este de negãsit încã de la începutul anului si a fost dat în urmãrire nationalã si internationalã. Simota s-ar ascunde tocmai în Dubai si încã ar tine lãgãtura cu apropiatii din tarã.

Fostul consilier judetean Alin Simota, din Petrosani, a fost dat în urmãrire nationalã si în consemn la frontierã dupã ce Tribunalul Hunedoara, în ianuarie 2016, a hotãrât cã acesta trebuie sã se întoarcã în detentie si sã-si finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese.

Dupã pronuntarea sentintei Tribunalului Hunedoara, Simota nu a fost gãsit acasã si nici în alte locuri de cãtre politistii hunedoreni, motiv pentru care a fost dat în urmãrire nationalã si internationalã. Aproape jumãtate de an s-a speculat cã Alin Simota se ascunde într-o tarã din America Latinã, care nu are acord de extrãdare cu tara noastrã. Totusi, apropiatii afaceristului spun cã s-ar ascunde tocmai în Dubai si încã tine legãtura cu cei din tarã si cu avocatii sãi care-l reprezintã în procesele aflate pe rol. Simota ar fi început demersurile pentru rezidenta EAU. Practic, prin înfiintarea unei societãti proprii într-o zonã liberã EAU, Alin Simota poate primi vizã de investitor pe 3 ani. Viza poate fi prelungitã dupã aceastã perioadã, ori are posibilitatea sã nu pãrãseascã tara si atunci viza nu expirã. Emiratele Arabe Unite nu are acord de extrãdare cu tara noastrã decât în cazuri de crimã, trafic de arme sau droguri, iar Simota nu are condamnãri pentru asemenea infractiuni. Controversatul afacerist a fost condamnat în anul 2014 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost consilier judetean (2008-2012) firma la care era administrator a derulat afaceri cu Consiliul Judetean Hunedoara. Ulterior a mai primit o altã condamnare si are pe rolul instantelor o serie de dosare penale, cel mai renumit fiind instrumentat de DIICOT, pentru crimã organizatã si infractiuni cu violentã.

Maximilian Gânju

Advertisements

2 comentarii la „Simota ar putea obtine rezidentã în Dubai?

 • 13 iunie 2016 la 00:19
  Permalink

  Pe asta nu-l mai gaseste nici dracu !
  Si-a facut schimbare de sex. Acum-ai negru si cu par lung pe spate. 😈

 • 13 iunie 2016 la 07:47
  Permalink

  In atentia persoanelor ce au iesit la pensie dupa anul 2011

  Modificarea art.56 si art.57 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.263/2010, în sensul modificarii stagiului complet de cotizare pentru persoanele care au realizat stagii de munca în conditii de munca speciale si a celor care au desfasurat activitate în zona I si II de radiatii de la 30 la 20 de ani, se afla pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor din zilele de 13 si 15 iunie 2016 ( POZITIA 12 )
  http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi

  Doame ajuta si sa moara de ciuda dusmanii lui Resmerita

Comentariile sunt închise.