Vineri, la Geoagiu Băi, în prezența oficialităților județene și locale, a fost deschis oficial sezonul estival. Ceremonia a avut loc la Complexul Turistic Băile Daco Romane, unde turiștii sunt așteptați să-și petreacă timpul liber în această vară.

La eveniment a fost prezent Lucian Rus, Secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, om politic hunedorean felicitat și apreciat de președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru implicarea în proiectele care susțin dezvoltarea turismului și mediului de afaceri. Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat de vicepreședinte Alin Țambă, administratorul public Costel Avram și consilierul județean Andrei Socaci. Administrația județeană sprijină dezvoltarea turismului în zonă, în mod special prin proiectul de modernizare a drumurilor județene care asigură accesul turiștilor.
În cuvântul adresat participanților, administratorul public Costel Avram a subliniat angajamentul președintelui Laurențiu Nistor de a susține modernizarea infrastructurii rutiere și de utilități, care devine realitate chiar în această perioadă prin lucrările ample care se desfășoară pe Culoarul Trafic Mureș Nord.
Stațiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi
Efectul terapeutic al apelor mezotermale minerale de la Geoagiu-Băi este cunoscut încă
din antichitate. Dacii și mai apoi romanii s-au bucurat de proprietățile curative ale apelor de aici. Romanii, mai ales, au fost cei care au edificat thermele de la Germisara și au transformat locul
într-unul plin de viață.
Clima blândă, cu veri plăcute, deloc toride, aerul curat și proaspăt alimentat de briza montană sunt alte câteva atuuri pentru petrecerea câtorva zile de vacanță în stațiunea hunedoreană. De aici pleacă o serie de trasee montane și tot aici, precum și în imediata vecinătate, se pot vizita o multitudine de monumente și vestigii istorice.
De altfel, stațiunea Geoagiu-Băi este clasificată ca și stațiune de interes național, are capacități de cazare de toate categoriile, o parte dintre hoteluri fiind deschise pe tot parcursul anului, fiind dotate cu baze de tratament balnear bine puse la punct. În zilele de vară, ștrandul care are în componență și bazine cu apă termală este punctul de atracție al stațiunii Geoagiu-Băi.