Cascada Clocota de la Geoagiu își așteaptă vizitatorii. Direcția Generală de Administrare și Promovare Monumente Turistice Hunedoara ne invită să descoperim județul Hunedoara. De această dată suntem așteptați la Cascada Clocota.

”Spectaculoasa cascadă se află pe râul Clocota, la marginea stațiunii Geoagiu- Băi, iar căderea efectivă de apă înregistrează o diferență de nivel de aproape 20 m datorită unei rupturi abrupte a terenului. În partea de sus a platoului, eroziunea apei a prăbușit niște copaci care au fost acoperiți parțial sau total în depunerile recente de travertin. Apa cascadei, având un conținut mare de calcar, creează falduri verticale succesive pe întreaga înălțime a căderii. Peste acestea s-au dezvoltat mușchi și plante agățătoare, care dau cascadei un aspect deosebit. Apa Clocotei colectează toate izvoarele termice și minerale din zonă, iar datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor termale și viețuiesc animale din specia salamandrelor, care nu se mai găsesc în alte părți”, arată DGAMPT Hunedoara.
În plus sezonul estival de la Geaogiu Băi a fost deschis, astfel că cei care vor să profite de proprietățile apelor sunt așteptați la Geaogiu.
Monika BACIU