Afluența de turiști și lipsa locurilor de parcare a impus noi reguli de circulație în zona Rusu, din Parâng. Vor fi acolo două străzi cu sens unic, iar Consiliul Județean Hunedoara a preluat un drum pentru a-l reabilita. Vor fi evitate astfel ambuteiajele și accidentele rutiere.
Asta, pentru că artera ce urcă în stațiunea Parâng devine uneori impracticabilă, mai ales când ninge și numărul turiștilor sufocă drumul. Tocmai de aceea, autoritățile județene care au reabilitat drumul spre stațiunea Parâng, spun că ar urma ca acolo să realizeze o zonă cu două sensuri unice.
Asta pentru că artera care urcă acum în zona Rusu se îngustează mult, iar un sens unic ar fi ideal.
„Împreună cu Primăria din Petroșani, facem un drum mai vechi. E vorba de drumul județean care urcă în Parâng. Acolo, nu mai sunt chiar două benzi, așa că vom face un sens unic. Vom face investiția pe strada Bujorului. Vom prelua acest drum, pentru investiția Consiliului Județean”, spune acum Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Drumul spre Parâng a fost reabilitat și problema a rămas în zona Rusu. Ori de câte ori sunt evenimente, dar și în week-end, când oamenii nu au loc de parcare, strada devine absolut impracticabilă.

Diana Mitrache