A u intrat la Guvernare alături de la PNL și UDMR, chiar dacă nu toți PSD-iștii au agreat ideea,. Dar acum spun că nu trebuie să lase garda jos, iar măsurile ce s-au luat, prin creșterea pensiilor și a alocațiilor, este una încurajatoare pentru actuala coaliție. Asta spune acum senatorul PSD Cristian Resmeriță.

Guvernarea alături de principalul partid din opoziție nu a căzut bine membrilor PSD. Valea Jiului s-a înroșit la ultimele alegeri și, cu o singură excepție, toate primăriile sunt PSD, sau aproape PSD, dacă luăm în calcul și pe cea de la Vulcan. Iar asta, pentru că politica se dictează de la centru.
„În momentul inițial, populația din Valea Jiului, membrii PSD, nu au fost foarte fericiți de o colaborarea cu PNL, UDMR. Eu, personal, în faza inițială, m-am opus, crezând că un proiect politic cu PNL, nu poate să fie viabil. Însă, în momenmtul în care, marea majoritate a colegilor a decis să intrăm în acest proiect comun, disciplinat, și eu m-am suspus acestor reguli. Dar am zis că trebuie să venim cu măsuri bune, noi, cei de la PSD”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD din Valea Jiului.
Așa că acum, îi sfătuiește pe toți să lase culoarea politică deoparte și să facă treabă, pentru că electoratul știe cine și ce face.
„Scopul meu, din prima zi în care mi-am înnoit mandatul, este să îi conving și pe cei care nu ne-au votat la acel moment, să o facă, data viitoare. Dar, pentru ca ei să fie convinși să vină alături de PSD, trebuie să muncim și să ne facem treaba foarte bine”, mai spune Cristian Resmeriță. Senatorul Resmeriță nu s-a dezmințit de declarațiile din toamnă, când apostrofa PNL, dar spune că acum e mulțumit de creșterea pensiilor cu 10 procente, dar și de majorarea alocațiilor pentru copii, dar și plusul de la salariul minim.
Diana Mitrache