P rimarul Cristian Merișanu a câștigat alegerile din partea Pro România, dar, din această săptămână, va coordona PSD Vulcan. Este o decizie luată pe principiul, așa cum a declarat chiar primarul, „Dacă Ponta e la poarta PSD, noi deja suntem înăutru”.

Cristian Merișanu nu a plecat din Preo România, dar coordonează PSD. Anunțul a fost făcut chiar de coordonatorul PSD din Valea Jiului, senatorul Cristian Resmeriță, care a declarat că, de acum, primarul de la Vulcan, care este încă pe listele Pro România, va fi cel care se va ocupa de PSD în municipiul de aici. Așa că, de luni, Cristian Merișanu este și PSD-ist.
„De azi (n.r. luni, 20 decembrie), revine acasă, se alătură echipei Partidului Social Democrat din Valea Jiului, echipei PSD din județul Hunedoara. Practic, dânsul a avut o pauză de un an de zile, când nu a fost membru al PSD, din ultimii peste 20 de ani și este unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Valea Jiului, cu peste 20 de ani vechime”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD.
Cristian Merișanu a candidat la alegerile locale pe lista Pro România, însă, spune că nu își dă demisia deocamdată, dar că e cu un pas înaintea președintelui acestui partid, Victor Ponta. Și asta, împreună cu toată echipa cu care a ajuns la primărie și în consiliul local, lucru ce nu îi aduce și perderea fotoliului de primar.
„Nu aduce pierderea mandatului, pentru că, pentru moment, voi coordona și voi crea o echipă puternică în municipiul Vulcan și nu îmi voi da demisia și, la momentul acesta, nici nu voi semna adeziunea. Dar voi coordona, împreună cu toți susținătorii mei și cu cei care au fost alături de mine, vom trece la PSD. (…) Ultimnele declarații ale președintelui Victor Ponta arată că este tot mai aproape de PSD. Deci dacă dânsul este la poartă, noi suntem deja înăuntru ”, a precizat și Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Și nici de adeziune nu se pune problema, deocamdată, pentru că, dacă ar demisiona, ar pierde mandatul de primar. Așa nu. „Nu hârtia face fericit un cuplu, ci faptul că trăiesc împreună și se adaptează. Nu avem nevoie de hârtii, strângerea de mână a domnului primar este suficientă”, a conchis senatorul Resmeriță.
Președintele interimar al PSD Vulcan este Malvine Socaci, iar așa cum a spus senatorul Cristian Resmeriță, acum nu mai există fostul PSD, sau noul PSD și, la Vulcan, cine nu acceptă sau nu se integrează, e liber să plece.
Diana Mitrache