Sejur de revelion, cât două garsoniere în Lupeni

Cunoscutul realizator de televiziune, Dan Negru, a făcut o comparație amară între două zone ale țării. Dan Negru arată cum funcționează turismul românesc, care se practică la prețuri exorbitante, comparabile chiar cu prețul unor apartamente. Dan Negru arată că un sejur în Poiana Brașov costă fix cât două garsoniere în municipiul Lupeni. De fapt, este vorba de un sejur de patru nopți de revelion.
”4 nopți de Revelion in Poiana Brașov fac cât două garsoniere scoase la vânzare în centrul orașului Lupeni. Despre asta e România: amărâții din Lupeni si barosanii din Poiană… Turismul românesc îmi face concurență de Revelion: 1 apartament , 2 dormitoare pentru 2 adulți : 6162 euro cu reducere de la 7246 euro ! ( șase mii euro) Și grăbiti-vă, se dă! Booking zice că a mai rămas doar o cameră! 6126 de euro in 4 zile însemnă vreo 64 euro/oră. Am găsit și o garsonieră in centrul orașului Lupeni, ăla care avea minerit cândva. 3000 euro e garsoniera acolo.
Jumate din prețul sejurului din Poiană! Dormi două nopți in Poiană sau îți cumperi o casă in Lupeni. Amărâții din Lupeni și barosanii din Poiana Brașov. Despre asta e Romania…”, spune dezamăgit Dan Negru.
De altfel, și municipiul Lupeni are stațiunea montană Straja. Aceasta este clasificată ca stațiune montană de interes local, deși în fiecare sezon de iarnă atrage zeci de mii de turiști. Prețurile din Straja sunt mult mai mici decât cele din stațiunile montane renumite.
În Straja, un sejur de revelion costă circa 3000 de lei, cu câteva mii de euro mai puțin decât cel din Poiana Brașov.
Cosmin BACIU

Advertisements