Situația pandemică la nivelul județului Hunedoara este, din nou, îngrijorătoare. Numai marți, până la ora 12,00, au fost raportate 93 de noi cazuri. Iar în 80 de localități hunedorene, incidența este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori. Potrivit datelor primite de la Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică în județul Hunedoara, valabilă pentru dimineața zilei de 27 octombrie 2020, arată că avem un umăr total de cazuri active 1.044, în ultimele două săptămâni.
Sunt nu mai puțin de 19 focare active, iar aici sunt cuprinși 226 de oameni, majoritatea bătrâni din azile, copii din centre de plasament, dar și angajați ai câtorva firme și din spitale.
În Hunedoara sunt 302 oameni în izolare- instituționalizată, iar la domiciliu se vindecă nu mai puțin de 438, în timp ce 824 de oameni sunt bolnavi și se tratează în spitale.
Focare active avem la Centrul rezidențial de bătrâni Hunedoara, Asociația Bunicii Văii Jiului, SEWS Deva, Spitalul DR Alexandru Simionescu Hunedoara, Direcția de Asistență Socială Deva , CS Fotbal Hunedoara juniori, la o Rețeaua de case familiale pentru copii cu dizabilități Hunedoara , la Spital județean de Urgență Deva, Liceul sportiv Deva , Spitalul Lupeni, la Asociația zâmbim copiilor noștri Pui, la Termocentrala Mintia, la mina Lupeni, și tot în acest oraș la o fabrică de confecții, la Direcția de Asistență Socială Hunedoara, Tribunalul Hunedoara, Clubul Sportiv Jiul Petroșani, Primăria Municipiului Orăștie și Casa Betania Hațeg.

Diana Mitrache