V or fi date în plată activele Complexului Energetic Hunedoara. Sunt pași făcuți în acest sens și cei care conduc acum sistemul energetic din Valea Jiului susțin că noul ministru al Energiei va da în curând girul pentru Complexul Energetic Valea Jiului.
Cristian Roșu, administrator special la Complexul Energetic Hunedoara s-a întâlnit la mijlocul săptămânii trecute cu ministrul Energiei. La final, s-a declarat optimist.
„Am participat la ședința de lucru condusă de domnul Sebastian Burduja, Ministrul Energiei. După întâlnirea de săptămâna trecuta s-au făcut progrese în pregătirea procedurii de dare in plata a activelor functionale, implicit functionarea noii societati.
S-a obtinut si avizul Transelectrica, urmand ca, in perioada urmatoare sa se incheie procesul-verbal de predare-preluare intre Ministerul Energiei, ANAF, CEH si emiterea Ordinului Ministerului Energiei, de aprobare a activelor funcționale. Domnul
ministru Sebastian Burduja ne-a asigurat de tot sprijinul pentru realizarea obiectivelor, iar intregul grup de lucru depune eforturi pentru atingerea targetului”, a scris Cristian Roșu, după întâlnirea de la București.
La Ministerul Energiei ajung, săptămâna viitoare și liderii de sindicat, care au cerut ajutor, pentru că există riscul unor convulsii sociale, dacă minerii și energeticienii nu își vor lua salariile.
Diana Mitrache