N u pot accesa bani, deși vin prin PNRR, ori Tranziție Justă și riscă și convulsii sociale. Vorbim despre angajații Complexului Energetic Hunedoara, care ar urma să ajungă la Complexul Energetic Valea Jiului, însă, deocamdată ministrul Energiei, Sebastian Burduja nu s-a lămurit.
Asta deși a cerut inițial o săptămână de răgaz. În tot acest timp, în Valea Jiului, mixul energetic nu poate fi pus nici măcar pe hârtie, deși oportunități de finanțare ar exista. Așa că „rotativa” e clar că întârzie și mai mult totul. „Din punctul meu de vedere, cred că e important acest nou complex. Știm toți cum e situația din punct de financiar și că există riscul de faliment. Iar în al doilea rând, noi avem dorința de a realiza acel complex și să punem grupul pe gaz și să facem microhidrocentrala. Cu cât pierdem mai mult timp, cu atâta pierdem și oportunitățile de finanțare”, a spus Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.
Grupul pe gaz de la Paroșeni este deja trecut în Programul de Guvernare, iar barajul pentru producerea energiei hidro, de la Baleia, este realizat în proporție de 90% și poate fi realizat foarte repede.
Diana Mitrache